четвртак, 13. март 2014.

Minina salata sa narom

Ovu salatu sam jela kod sestre na slavi. Inače, ona nasprema puno raznoraznih pikanterija, a za pola od njih nisam nikada ni čula... Sramota me da kažem da mi posle gošćenja kod nje treba dan-dva da vratim stomak u normalu, jer probaj ovo, probaj ono... ma, upropastim se od probe ;)))



Ova salata može da se posuži kao deo hladnog bifea, kao laka večera, ili predjelo... Povećavajte i smanjujte sastojke po želji, ubacite nešto svoje. Osvežava i ne goji ;) 

Sastojci
200 gr celera (manja glavica) ili štapki celera
1 nakisela jabuka
1/2 nara - bobice
nekoliko listova zelene salate
nekoliko jezgra oraha

preliv
3-4 kašike ulja, hladno ceđenog maslinovog ili suncokretovog
1/2 nara - sok
po ukusu soli
1 kašičica meda
2-3 kašike limunovog soka (može i ne mora)



Priprema
Celer očistiti, oprati i narendati na krupno rende. Jabuku oljuštiti i iseći na kockice. Izmešati, pa dodati i bobice nara. Sok od limuna, sok od nara, med, ulje i so dobro sjediniti i preliti preko salate. Ovlaš promešati.
Listove zelene salate oprati, staviti u činiju. Preko njih rasporediti celer sa ostalim sastojcima, pa sve odozgo ukrasiti jezgrima oraha. Dobro ohladiti i poslužiti.

Ako nemate nar, ubacite umesto njega sušene brusnice, dobra je i tako!

Minina, direktno sa slave... 




Isprobano na Coolinariki -> klik

1 коментар: