Ribu uglavnom jedem jednostavno spremljenu, bez priloga, samo dodam salatu. Bilo je vreme da probam nešto drugačije, a ovaj način mi je zagolicao pažnju. Sastojci za umak, pikantni i ljuti, obećavali su mi bogovski ručak, što se na kraju pokazalo kao tačno!
Riba (kod mene je bio losos) se spremi tako što se ispeče ili skuva na pari, prelije se umakom i posluži uz prilog i salatu. I vino, naravno... ;)
Riba (kod mene je bio losos) se spremi tako što se ispeče ili skuva na pari, prelije se umakom i posluži uz prilog i salatu. I vino, naravno... ;)
Ja sam filete lososa ispekla u pizza grill pekaču, gde sam kao prilog zajedno sa ribom pekla karfiol, dodala još zelenu salatu i crveno vino i dobila ručak za desetku! Ali najlepši od svega je umak, koji je neobičan i do neba ukusan!
Dok se riba peče, spremiti "vatreni" umak, za koji vam treba sledeće (sve je od prilike, prilagodite svom ukusu):
sušeni paradajz kapari
pečena crvena paprika đumbir (rendani)
ljubičasti luk peršun
beli luk čili papričica
so, limun maslinovo ulje
Sastojke sitno iseckati, promešati, začiniti, doliti ulje i limun i preliti preko ribe. Višak ostaviti u teglici, čuvati na hladnom i koristiti uz drugu ribu ili smisliti neku drugu kombinaciju..
Kod mene je, što ljuće,to bolje.Prijatan vam ručak:)
ОдговориИзбришиHvala, Zoko! Uživala sam jer i ja volim ljuto. Ručak je bio samo za mene, moj Zoki ne jede ribu ;)
ИзбришиKakve boje :)))
ОдговориИзбришиMnogo dobro izgleda. Sigurno je super, ja sam pravila slican sos od Ruze123 i super je. Mislim da bi se i tebi svidelo :)
Ljiljo, pravila sam ja taj Ružin recept sa lososom ;) savršen je, meni je bolji od ovog vatrenog!
ИзбришиHvala ti :*