Ovo je jedan od mojih omiljenih recepata iz grupe "najbrže moguće"... Za spremanje ovog vegetarijanskog variva dovoljno je 15 minuta, taman dok postavite sto. Meni je ukusno, brzo i što je najvažnije - ne deblja! ;)
Umesto pirinča, koji uglavnom ide uz tikvice, ovde su dodate ovsene pahuljice. Zna se da su zdrave, plus očas posla gotove. A ja sam tako nestrpljiva kad sam gladna..
Umesto pirinča, koji uglavnom ide uz tikvice, ovde su dodate ovsene pahuljice. Zna se da su zdrave, plus očas posla gotove. A ja sam tako nestrpljiva kad sam gladna..
Sastojci:
1 kašičica ulja
1/2 glavice luka ili malo praziluka
3 kom. manjih, mladih tikvica
malo vode
1 kašičica mlevenog suvog povrća
1 kašika ajvara
2 kašike ovsenih pahuljica (ili par kašika kuvanog pirinča)
malo ljute mlevene paprike
malo soli, bibera, mirođije,
nekoliko kašičica kiselog mleka (ko posti ili je vegan neka preskoči)
Priprema:
- Propržiti na ulju luk (ili praziluk), pa dodati na kolutove sečene tikvice. Naliti sa malo vode i sačekati da provri.
- Začiniti suvim povrćem, ajvarom, paprikom, pa dodati ostale začine.
- Na kraju dodati ovsene pahuljice, promešati i ostaviti da pahuljice upiju tečnost.
- Po želji dodati kiselo mleko (ili pavlaku), ukrasiti mirođijom.