четвртак, 20. април 2017.

Šampinjoni punjeni plavim sirom




Ljudi moji, ovo je tako jednostavno, a tako dobro!!! Brzinski recept za divno jelo od bukvalno 3 sastojka (dekoraciju ne brojim)..

Šampinjoni, koji su prilično neutralni, dodatkom "buđavka" dobiju pikantan ukus, a propečeni orasi su ono što od ovog jela naprave pravi delikates! Ukoliko nemate ili ne želite orahe, znajte da je odlično i bez njih.. Šampinjoni ovako punjeni plavim sirom su fini kao predjelo ili prilog, a mogu biti i lagno glavno jelo uz parče baget hleba i čašicu vina. 😋 🍷



Sastojci:
5-6 većih šampinjona
50 gr plavog sira (gorgonzole)
20 gr oraha
šaka rukole ili par listova zelene salate

Priprema:


  • Orahe kratko tostirati na suvom tiganju.
  • Šampinjonima ukloniti drške (nogice) i poređati ih u pleh na podmazan papir za pečenje otvorom na gore.
  • U svaki šeširić pečurke namrviti sir, seckani orah i po želji grumenčić putera.
  • Peći 10 minuta u rerni zagrejanoj na 200°C dok se sir ne otopi i porumeni, a šampinjoni omekšaju.



Servirati toplo na listovima seckane zelene salate, rukole ili kupusa. 




Isprobano na Coolinarici -> klik