Ko redovno prati blog već je ukopčao da volim patlidžan. Volim i začinjena jela, a imala sam kokosovo mleko... E, trebalo je ta tri uklopiti. Znam da je kokosovo mleko odlično kad se doda u kari. Malo sam istraživala, nešto izbacila, nešto dodala i na kraju - uživancija!
Sastojci:
500 gr plavog patlidžana
po potrebi ulje (koristila sam ulje od koštica grožda)
1 kašičica prženog luka
1 kašičica kari praha
konzerva kokosovog mleka
1 crvena paprika babura
2-3 male ljute papričice (čili)
desetak listova bosiljka
jedna limeta ili limun
po ukusu soli
i još
200 gr pirinča (najbolje basmati)
Priprema:
Patlidžan iseći na kockice. U vok ili dublji tiganj sipati kašiku ulja, pa na njemu 3-4 minuta propržiti patlidžan dok ne omekša. Izvaditi patlidžan u činiju.
Sipati u isti sud u kome smo pržili patlidžan kašiku ulja, dodati prženi luk i kari u prahu, propržiti desetak sekundi. Uliti kokosovo mleko, dodati struganu koricu pola limete (ili limuna), seckanu crvenu baburu i kuvati 4-5 minuta.
U sud dodati prženi patlidžan, umešati seckane ljute papričice, malo prokuvati, dodati bosiljak, pa skloniti sa vatre.
Pirinač skuvati prema uputstvu. Kari sipati preko kuvanog pirinča i odmah poslužiti.
Iskombinovala sam nekoliko recepata sa neta, dobila jelo po svom ukusu i prema svojim mogućnostima.
It's look so delicious!
ОдговориИзбришиThanks... ♥ You are right, this curry is very tasty :)
Избриши