Što volim kad na netu naletim na nešto jednostavno, a dobro! Pre par dana ugledam ove hrskave pitice na Pinterestu, vidim da se lako prave i da su prava mamilica. I bila sam u pravu, ovo je ludoooooooo, zgodno i hrskavo! Plus odlično i praktično za brzinski doručak/večeru uz jogurt, ili posluženje za iznenadne goste uz pivo..
Nadev može da se menja, može da bude i sladak, mada treba imati na umu da se sve brzo ispeče i da nadev treba da bude pečen u isto vreme kada i podloga. Ukoliko se stavljaju sirovi sastojci (pečurke, luk, paradajz, jabuke, višnje), ili ih termički obraditi, ili računati da će biti nedovoljno pečeni. Kore bi mogle da budu i heljdine ili neke integralne, meni su se u kući zatekle ove obične..
Nadev može da se menja, može da bude i sladak, mada treba imati na umu da se sve brzo ispeče i da nadev treba da bude pečen u isto vreme kada i podloga. Ukoliko se stavljaju sirovi sastojci (pečurke, luk, paradajz, jabuke, višnje), ili ih termički obraditi, ili računati da će biti nedovoljno pečeni. Kore bi mogle da budu i heljdine ili neke integralne, meni su se u kući zatekle ove obične..
Sastojci:
(za veliki pleh od rerne)
(za veliki pleh od rerne)
4 kore za pitu (kupovne)
4 velika šampinjona
malo putera
malo soli
ulje za premazivanje
začin po želji (origano, timijan, sušeni bosiljak, beli luk)
- Šampinjone oprati pod mlazom vode, osušiti kuhinjskom krpom i iseći na deblje listove (po potrebi ih prepoloviti). Tiganju podmazati puterom i sotirati par minuta šampinjone da malo omekšaju.
- Raširiti jednu koru i četkicom naneti ulje po celoj površini. Preklopiti po dužini na širinu od 5 - 6 cm, pa dalje preklapati dok se ne potroši cela kora. Preseći dobijenu traku preko pola i oba dela staviti na peki papir u pleh za pečenje. Isto uraditi sa ostalim korama i sve ih premazati uljem.
- Ohlađene šampinjone poređati na ispreklapane kore, posuti začinima i sa malo rendanog sira. Po potrebi još malo posoliti i poprskati uljem.
- Peći nekoliko minuta u rerni zagrejanoj na 180°C dok kore ne porumene, sir se otopi, a začini zamirišu..
Ovo je na Coolinarici bio recept dana 4. oktobra 2017. godine
Predobro !
ОдговориИзбришиLaura darling, благодрам.. 💖
ИзбришиBas zgodno! I dekorativno, nadjev sto se vidi :)
ОдговориИзбришиHvala ti, draga moja! 💖 Mnogo je praktično, a ko voli hrskavo biće oduševljen ukusom..
Избришиha! nikad mi nije palo na pamet! što volim ovo kad je novo od starih sastojaka! koliko ujutro to pravim za doručak.
ОдговориИзбришиMa tako je prosto, ali se opet nikada sama ne bih setila.. Baš me zanimaju tvoji utisci, javi ako ih napraviš! 💖
ИзбришиIzgledaju zarazno dobro!
ОдговориИзбришиSneška darling, hvala ti! 💖 Meni su se mnogo svidele, Zokiju onako, više voli mekše pitice..
ИзбришиŠefovice ovo ti je stvarno Cooool :-)
ОдговориИзбришиVeco, hvala 💖 Ha, ha, ha... ma biću ja ceo ovaj mesec Cool 😊
ИзбришиSuper ideja!
ОдговориИзбриши