Странице

субота, 13. септембар 2014.

Pomidori điravolta



Ili u prevodu paradajz "u krug"...

Kratak i na brzaka post, kakvo je i spremanje ovog jednostavnog zalogajčića. Bukvalno za 5 minuta imate aromatično i ukusno jelo! Dok se zagreje tiganj, spremite sastojke i okrenete đir (krug)...


Sastojci: 
1 - 2 veća paradajza
125 gr sira po želji
         (kačkavalj, topljeni sir, mozzarela...)            
začini po želji (sušeni ili sveži origano, bosiljak ili timijan)
malo soli i bibera
maslinovo ulje

Priprema:

  • Paradajz iseći na deblje kolutove. Sir iseći na parčad koja odgovaraju kolutovima paradajza.
  • Kašičicu ulja sipati u tiganj, pa kad se ugreje staviti paradajz da se peče. Posoliti ga, pobiberiti i po želji posuti suvim začinom.
  • Pažljivo okrenuti da se i druga strana lepo ispeče. Odozgo položiti sir sečen na listove i sačekati da se otopi.

Možete sve da ispečete u rerni tako što ćete paradajz prekriti sirom i peći na 200°C desetak minuta, dok se sir ne rastopi i malčice porumeni. Poslužiti kao prilog, predjelo ili laku večericu.



Par starih sličica od ranije sa premijere, poslužila sam pomidore sa sarmicama od vinovog lista:







4 коментара:

  1. na strani je 6 slika ... a 5. se ne otvara ... jel to treba tako

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ne treba. Ali meni se otvaraju sve, možda ti Blogger nije dobro učitao slike... ;)))

      Избриши
    2. evo sad mi je tek ok ... juče sam mislila na Gagu SRCE ... salata od plavog patlidžana kao namaz i reko ček moram da slikim da vidi Gaga da to ima i kod mene ;)))

      Избриши
    3. samo šmekam tokom nedelje recepte i odmah znam šta ću dragom sledeći vikend da kuvam ;)))

      Избриши