Sastojci za 12 rolnica:
2 tikvice
80 gr gorgonzole
6 komada sušenog paradajza
2-3 sveža lista krupnog bosiljka
češanj belog luka
maslinovo ulje
so i biber po ukusu
Priprema:
Priprema:
Sitno iseckati bosiljak i beli luk, u to dodati ulje i začine i promešati.
Tikvice iseći po dužini na listove debljine 3mm. Posoliti ih i ostaviti pola sata da puste vodu. Osušiti ih kuhinjskim papirom, pa ih premazati uljem sa začinima.
Peći ih desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C, ponovo premazati uljem i dopeći da dobiju zlatno smeđu boju. Ohladiti ih.
Tikvice iseći po dužini na listove debljine 3mm. Posoliti ih i ostaviti pola sata da puste vodu. Osušiti ih kuhinjskim papirom, pa ih premazati uljem sa začinima.
Peći ih desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C, ponovo premazati uljem i dopeći da dobiju zlatno smeđu boju. Ohladiti ih.
Na početak tikvice staviti parčence gorgonzole i 2-3 trakice sušenog paradajza. Umotati u rolnicu i učvrstiti čačkalicom da stoji čvrsto. Tako uraditi sa svim preostalim parčićima tikvice.