среда, 10. септембар 2014.

Pikantne rolnice od tikvica



THE TIKVICE - još jednom! Toliko zahvalne za pripremu, a uvek pogodne i po ceni i po dostupnosti, jer im je sezona od proleća do jeseni... Još kad su domaće iz bašte, stvarno su nezamenljive :)))

Ove rolnice mogu da budu predjelo, prilog, deo posluženja na švedskom stolu ili lagani večernji obrok.





sastojci za 12 rolnica:
2 tikvice
80 gr gorgonzole
6 komada sušenog paradajza
2-3 sveža lista krupnog bosiljka
češanj belog luka
maslinovo ulje
so i biber po ukusu


Sitno iseckati bosiljak i beli luk, u to dodati ulje i začine i promešati.









Tikvice iseći po dužini na listove debljine 3mm. Posoliti ih i ostaviti pola sata da puste vodu. Osušiti ih kuhinjskim papirom, pa ih premazati uljem sa začinima. 
Peći ih desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C, ponovo premazati uljem i dopeći da dobiju zlatno smeđu boju. Ohladiti ih.

Dok se tikvice peku, iseći gorgonzolu na 12 duguljastih komada, a sušeni paradajz na trake.








Na početak tikvice staviti parčence gorgonzole i 2-3 trakice sušenog paradajza. Umotati u rolnicu i učvrstiti čačkalicom da stoji čvrsto. Tako uraditi sa svim preostalim parčićima tikvice.











Složiti rolnice na tacnu za serviranje i poslužiti.