Странице

среда, 10. септембар 2014.

Pikantne rolnice od tikvica




THE TIKVICE - još jednom! Toliko zahvalne za pripremu, a uvek pogodne i po ceni i po dostupnosti, jer im je sezona od proleća do jeseni... Još kad su domaće iz bašte, stvarno su nezamenljive!

Ove rolnice mogu da budu predjelo, prilog, deo posluženja na švedskom stolu ili lagani večernji obrok.

Sastojci za 12 rolnica:
2 tikvice
80 gr gorgonzole
6 komada sušenog paradajza
2-3 sveža lista krupnog bosiljka
češanj belog luka
maslinovo ulje
so i biber po ukusu

Priprema:

Sitno iseckati bosiljak i beli luk, u to dodati ulje i začine i promešati.









Tikvice iseći po dužini na listove debljine 3mm. Posoliti ih i ostaviti pola sata da puste vodu. Osušiti ih kuhinjskim papirom, pa ih premazati uljem sa začinima. 
Peći ih desetak minuta u rerni zagrejanoj na 200°C, ponovo premazati uljem i dopeći da dobiju zlatno smeđu boju. Ohladiti ih.

Dok se tikvice peku, iseći gorgonzolu na 12 duguljastih komada, a sušeni paradajz na trake.








Na početak tikvice staviti parčence gorgonzole i 2-3 trakice sušenog paradajza. Umotati u rolnicu i učvrstiti čačkalicom da stoji čvrsto. Tako uraditi sa svim preostalim parčićima tikvice.













Složiti rolnice na tacnu za serviranje i poslužiti.