Странице

понедељак, 25. септембар 2017.

Paprike punjene krompirom



Volim kada od jednostavnih sastojaka i bez mnogo petljancije dobijem odličan ručak.. Ovo jelo i izgledom i ukusom ima starinski šmek, pa ga, dok još ima paprika, obavezno isprobajte. Ne sumnjam da će vam se dopasti, a uz bogatu salatu (zelenu, od paradajza ili kupusa) je sasvim dovoljno kao samostalni obrok.

Sastojci:
1-1,5 kg krompira
6-7 paprika
2 kašike putera
2 glavice crvenog luka
2 kašike brašna
100 ml pavlake za kuvanje ili neutralne mlečne
200 ml domaćeg kajmaka ili masnijeg milerama
ulje, so i biber po potrebi i ukusu



Priprema:
  • Oljušten krompir iseći na sitne kockice, oprati ga i ocediti u cediljki da dobro otkaplje (videla sam da u nekim receptima krompir rendaju, ali je mnoooogo lepši kada se iseče na kockice). Luk iseckati i propržiti na puteru i ulju. Kada luk blago porumeni dodati mu dodati brašno i pržiti još pola minuta/minut. Luk istresti u krompir, sve posoliti i pobiberiti i dobro promešati.
  • Oprane paprike izdubiti (očistiti od semenki) i nadevati ih pripremljenim krompirom. Dublji vatrostalni sud malo pouljiti i istresti po dnu trećinu smese kojom su paprike punjene. Poređati odozgo paprike, pa oko njih posuti ostatak krompira .
  • Poklopiti i peći u rerni na 200°C oko 1-1,5 sat  što zavisi od količine i od jačine rerne. Pred kraj skinuti poklopac, zaliti mešavinom pavlake i kajmaka i vratiti u rernu da se sve još malo zapeče i poveže.






Нема коментара: