Странице

четвртак, 20. јул 2017.

Grilovane tikvice sa pavlakom i orasima




Jednostavno i mnogo dobro, a dušu dalo za letnje vrućine! Najbolje je sa tamnozelenim tzv. cukini tikvicama, ali može i od drugih vrsta. Kod mene su bile neke zebraste, koje su jednako mesnate i sočne. Sa prelivom od pavlake, u koji se dodaju beli luk i orasi, ovo postaje odličan prilog, ili čak i samostalni obrok..



Sastojci:
400 gr mladih tikvica 
150 gr oraha 
200 gr kisele pavlake (ili masnijeg grčkog jogurta)
5-6 česnja belog luka 
po ukusu soli i bibera
malo peršuna i polutki oraha za dekoraciju

Priprema:
  • Tikvice oljuštiti i iseći na kolutove, poprskati ih uljem i grilovati na gril-tiganju. 
  • Orahe krupnije samleti, beli luk izrendati ili sitnije iseckati, pa sve pomešati sa kiselom pavlakom. Posoliti po ukusu. 
  • U smesu dodati grilovane tikvice i lagano pomešati da se kolutovi tikvica ne raspadnu. 
  • Ukrasiti po želji i dobro rashladiti.