Странице

понедељак, 4. јул 2016.

Kokos krambl sa višnjama



Osvežavajući desert koji je idealan u sezoni crvenog voća. Kod mene je sa višnjama, ali naravno da ne mora sa njima, može bilo koje voće da se koristi - jagode, maline, trešnje, borovnice ili ribizle. Meni su višnje bile zgodne jer sam imala svoje domaće, a i dostupne su svima preko cele godine (svaka čak i najmanja radnjica ih prodaje zamrznute), tako da ovaj krambl možete praviti i usred zime!

Ove godine je kiša sa gradom u junu desetkovala višnje - u odnosu na predhodne malo ih je preteklo, jer su na samom drvetu propale. Ipak sam uspela par kolačića da napravim, a ovaj krambl je jedan od njih.


Sastojci:
450 gr višanja (ili nekog drugog  voća)
60 gr smeđeg šećera
1 kašika pudinga od vanile - u prahu
(ili 1 kašika gustina + vanil šećer)

Posip - krambl (crumble):
100 g putera
50 gr kokosovog brašna
110 gr brašna
40 gr smeđeg šećera

Priprema:


  • Oprane višnje očistiti od koštica i malo ih ocediti. Dodati šećer i kašiku praška za puding od vanile i sve izmešati. 
  • Hladan puter iseći na kockice, dodati šećer, kokosovo i obično brašno. Prstima brzo napraviti mrvice. (Ja sam viljuškom sjedinila sastojke da mi se ne topi puter, jer sam radila po vrućini.)


  • Višnje preručiti u podmazani vatrostalni sud  i ravnomerno ih rasporediti.
  • Dobijene mrvice rasporediti preko višanja i sud staviti u rernu zagrejanu na 180°C da se peče 15 minuta, zatim pokriti alu-folijom i peći još 15 minuta.


Poslužiti toplo ili mlako sa kuglom sladoleda, šlaga, a može i bez ičega. Nama u kući je od prošlog leta hit moj krem od kisele pavlake, a ovaj put nam je lepo legla i samo klot kisela pavlaka, nezaslađena i bez ikakvih dodatih aroma..










14 коментара:

  1. Eto ti ga na! Baš namjeravam objaviti resept s višnjama, a evo i tebe!:)) Ipak, razlikuju se i vjerujem da će i moj biti jednako dobar kao ovaj tvoj. Kokos ovdje daje dodatno finu aromu, zar ne?

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Kaća, baš si me nasmejala! :)Pa kada bi gledale šta je slično, niko ništa ne bi objavljivao! Svako od nas ima svoj način i svoju caku kako nešto priprema, a i svoju publiku, koja ne prati ostale food blogove. I da je isti recept nema veze, važno je da ih delimo sa drugima, a da će biti dobar ne sumnjam!.
      U pravu si, kokos daje finu aromu i odlično se slaže sa višnjama.. Hvala ti na javljanju. ❤

      Избриши
  2. Одговори
    1. Petra, hvala ti ❤ U poslednje vreme biram ne samo brze slatkiše, nego i ostalu hranu koja se brzo sprema, ali naravno, da je ukusna..

      Избриши
  3. Divno izgleda! Ovdje se cesto sluzi kisela pavlaka sa poslasticama, po meni odlicno se slaze :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I po meni se odlično slaže kisela pavlaka sa kolačima, posebno sa čokoladnim.. Ali ovde se ta kombinacija uopšte ne praktikuje i ljudi se prvo iznenade, ali im se kada probaju dopadne. Hvala ti na javljanju ❤

      Избриши
  4. Sigurno je vrlo ukusno , visnje i kokos...super

    ОдговориИзбриши
  5. Jedna od mojih omiljenih poslastica:)) Steta sto nisam blize :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nataša, ili ćemo virtuelno slanje krambla, ili da se nekako približimo i nađemo bar na pola puta... Hvala ti ❤

      Избриши
  6. Višnje obožavam, a nikad ih nisam kombinovala s kokosom! Verujem da se super dobro slažu!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hi, hi, možda kokos ima malo veće šanse kod tebe u kombinaciji sa višnjama, inače znam da ga ne mariš puno.. Hvala ti na javljanju! ❤

      Избриши