Странице

петак, 20. јун 2014.

Topli sendviči sa tikvicama




Tikvice spremam na mali' milion načina, a zapečene sa sirom su meni uvek dobitna kombinacija! Ovo je recept mog omiljenog TV kuvara Vjeke Kramera, a sa malim izmenama, dobila sam meni baš fine tople sendviče. Odlični su za doručak uz kefir/jogurt, ili za večeru uz salaticu i vino...



Sastojci:
2 manje tikvice
malo ulja
200 g trapista (ili dimljenog kačkavalja)
2 jajeta
2 dl kisele pavlake
so i biber)
i još:
francuski hleb (ili zemičke, manji somuni)

Priprema:



 Tikvice oprati i očistiti, iseći na kockice i prodinstati na malo ulja. Ostaviti ih da se malo prohlade. 



Trapist iseći na kockice (ja sam koristila moj omiljeni dimljeni kačkavalj).









  •   Umutiti jaja, dodati pavlaku i začiniti sa malo bibera i soli. U sve to dodati isečen sir i prohlađene tikvice i lagano promešati da se lepo sjedini.



Francuski hleb iseći preko pola (ili neki drugi manjeg oblika, ja sam imala male integralne zemičke), pa na njega rasporediti pripremljeni nadev.
Složiti u nauljen pleh i peći na 200°C dok ne porumeni.


Recept je objavljen u emisiji "Lonci i poklopci" avgusta 2011.




2 коментара:

  1. It's very tasty! I enjoy your meals! If not for the fact that we are all sick I'd been doing !:)
    Have a nice day!

    ОдговориИзбриши