Странице

понедељак, 20. јануар 2014.

Tri boje: zeleno, plus dimljeni losos




Jelo nema blage veze sa kultnom filmskom trilogijom, slučajno se namestilo da su sva tri glavna sastojka zelene boje...
Sastojci
80 gr putera
3 glavice luka
8 listova žalfije
350 gr prokelja
  200 gr smrznutog graška
   po ukusu soli i bibera


Priprema:

  • U tiganju zagrejati polovinu putera, dodati iseckan luk i polako ga dinstati petnaestak minuta da skroz omekša. Dodati veći deo seckane žalfije, promešati.


  • U međuvremenu u sud sa provrelom vodom staviti prokelj i kuvati ga 5 minuta. Dodati grašak, i kuvati još minut-dva dok sve ne omekša.


  • Kuvano povrće procediti (malo vode ostaviti sa strane) i dodati u luk i žalfiju. Sve promešati i dodati preostali puter da skroz obloži povrće. Ako je suvo, dodati malo vode u kojoj se kuvao prokelj.


  • Začiniti sa dosta crnog bibera, posoliti i posuti seckanom žalfijom.

Onima koji su na veganskoj ishrani ovde je kraj recepta.

x x x 

Meni je ovaj prilog bio odlican uz dimljenog lososa po receptu Ruže123. Plus uz sve to malo salate i vina :D


Ružin recept je jednostavan, a losos je preukusan..

  • Dimljeni losos se naređa na tacnu, pa prelije mešavinom ulja, limunovog soka, seckanog crvenog luka, seckanog peršuna i kapara. Pobiberi se i gotovo! 





2 коментара:

  1. Gagili, super su ti kupuscici, a ovom lososu ne mogu da odolim, sjajan je :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hvala, Ljiljo! Nešto sam se navadila ove zime na prokelj... a i na lososa, po tvojoj preporuci ;)))

      Избриши