Ukus mediterana u januaru? Zašto da ne! Ako ste bili vredni i letos sušili paradajz, evo ideje gde možete da ga još koristite! Ako ga nemate, mislim da može da se nađe u prodavnicama među delikatesima... A može i zimi može da se osuši malo. Ima ga i jeste skup, al za male količine i da nam mine želja i nije strašno.
Ovo može da bude predjelo, prilog ili glavno jelo, zavisi u koje je doba dana jedete, a i od apetita! U svakom slučaju, ne zaboravite uz ovo čašu vina, čisto da neutrališe masnoću iz sira ;)
Sastojci:
6 većih pečuraka
6 kuglica mini mozzarele (baby)
6 manjih komada sušenog paradajza
2-3 masline (ja volim sušene crne)
po ukusu belog bibera
malo maslinovog ulja
nekoliko listića bosiljka
Priprema:
- Šampinjone očistiti, odstraniti im nožice. Poređati ih u uljem podmazan pleh ili vatrostalni sud.
- U drugi sud iskidati sušeni paradajz na manje komadiće, dodati sitno iseckane masline. Nadev pobiberiti i pomešati.
- Svaki klobuk šampinjona napuniti nadevom.
- Mozzarelu malo spljeskati i zatvoriti njome šampinjone, poprskati sa malo maslinovog ulja i peći u rerni zagrejanoj na 220°C dok se sir ne rastopi i porumeni.
- Posuti listićima bosioka i poslužiti.
Napomena:
Ako želite, posolite, mada su masline i paradajz dosta slani, pa verovatno ne treba. Sa nekim manje masnim sirom može da se koristi u kod Dukan dijete.
Vrlo dekorativno i ukusno, pozelim odmah da se "zagnjurim"medju ove kapice.:))))
ОдговориИзбришиPa meni nista drugo ne bi uz njih trebalo, prava poslastica :)
ОдговориИзбришиBas su fine, ja inace cesto punim sampinjone i stavljam ih svuda kada pecem npr povrce, jako lepo izgledaju i vidi se da je ukus bozanstven. pozdrav od astal kuhinje!
ОдговориИзбришиLana, Ljiljo i Vera, hvala vam! Kiss za sve tri!
ОдговориИзбришиOvo se em brzo pravi, em malo sastojaka, a ukusno je i mirišljavo :)))
Divno, obozavam ovakve stvari :)
ОдговориИзбришиGordana, hvala ti! I ja volim ovako jednostavne, a ukusne stvarčice! :)))
ИзбришиFantasticno, slike ssu prelepe, recepti, fantasticni, mada ja sam od ranije vec upoznata sa Gaginom receptima! Topla preporuka <3
ОдговориИзбришиJelenče moje, hvala ti na lepim slovcima! Pozdrav i ljuuuuuuubim! :*
Избриши