Странице

четвртак, 30. август 2018.

Paprike punjene patlidžanom



Još jedne punjene paprike, ovaj put sa mojim omiljenim patlidžanom..

Sastojci:
10 crvenih šiljatih paprika
2 srednja patlidžana
2 glavice crvenog luka
2 kašike prezli
40 gr rendanog parmezana
sol, biber, ulje
2-3 čena belog luka
2 paradajza


Priprema:
  • Patlidžan oprati, obrisati i po želji oljuštiti (ja nisam). Iseckati ga na kockice i na ulju prodinstati zajedno sa sitno seckanim crvenim lukom. Na kraju dodati i seckani beli luk. Posoliti i pobiberiti  i skloniti sa vatre.
  • U prohlađenu masu dodati prezle i parmezan, promešati i dobijenom smesom puniti paprike očišćene od semena. Svaku zatvoriti kolutom paradajza i  slagati u podmazanu tepsiju. Odozgo ih poprskati uljem.
  • Napunjene paprike peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 40 minuta. Ukoliko počnu da gore malo smanjiti temperaturu i/ili pokriti alu folijom.



Na gotove vruće paprike po želji se može narendati feta sir, ili malo kačkavalja, ili mozzarele. Poslužiti uz svež domaći hleb i čašu crnog piva.