Još jedne punjene paprike, ovaj put sa mojim omiljenim patlidžanom..
Sastojci:
10 crvenih šiljatih paprika
2 srednja patlidžana
2 glavice crvenog luka
2 kašike prezli
40 gr rendanog parmezana
sol, biber, ulje
2-3 čena belog luka
2 paradajza
Priprema:
- Patlidžan oprati, obrisati i po želji oljuštiti (ja nisam). Iseckati ga na kockice i na ulju prodinstati zajedno sa sitno seckanim crvenim lukom. Na kraju dodati i seckani beli luk. Posoliti i pobiberiti i skloniti sa vatre.
- U prohlađenu masu dodati prezle i parmezan, promešati i dobijenom smesom puniti paprike očišćene od semena. Svaku zatvoriti kolutom paradajza i slagati u podmazanu tepsiju. Odozgo ih poprskati uljem.
- Napunjene paprike peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko 40 minuta. Ukoliko počnu da gore malo smanjiti temperaturu i/ili pokriti alu folijom.