Još jedan recept koji mi je poslala moja drugarica Goca, inače autor Lincer torte i akter zavrzlame iz uvoda istog recepta... U poruci koju mi je uz recept poslala kaže da je sa ovim receptom osvojila nagradu u časopisu "Žena" pre par godina, a ukus štanglica u potpunosti potvrđuje njenu tvrdnju.
понедељак, 30. јун 2014.
субота, 28. јун 2014.
Jun, moj mesec za radovanje
Jun... Radovanje zbog dolazećeg leta, radovanje zbog najdužeg dana, radovanje zbog cvetanja lipe i rumenih trešanja...
Kao detetu mi je sledovalo i radovanje zbog završene škole i proslave rođendana koji je inače u julu, ali zbog dece koja se rasture proslava bude ranije, spojena sa sestrinim rođendanom...
Pa je bilo radovanje zbog položene mature, radovanje zbog diplomiranja..
Pa je bilo radovanje zbog položene mature, radovanje zbog diplomiranja..
Ovog juna imam posebno radovanje - odlazak u penziju! I sad mi zvuči čudno kad to kažem ili napišem - ja, pa penzionerka! A sama sam htela tako..
понедељак, 23. јун 2014.
Kumine šubarice
Prve 'šubarice' koje sam jela i videla su bile ove, i to kod moje kume Staše kod koje su se uvek jeli izvrsni kolači. Tek kasnije sam saznala da postoje i one druge (koje se najčešce prave) od patišpanja, nadevene kremom, sa glazurom od čokolade i sa kokosom okolo. Ali su meni ove kumine lepše, a mislim i da su jednostavnije za pravljenje..
петак, 20. јун 2014.
понедељак, 16. јун 2014.
Dodatak jelima
Moja majka je govorila "izeš domaćicu koja ne ume da skuva ukusan ručak bez Vegete"! Ja ne koristim Vegetu. Ni Začin C. Ni bilo koji drugi popularni dodatak jelima čiji je sastojak od 80 - 90% kuhinjska so, aditivi (pojačivači ukusa, šećer, kukuruzni skrob, riboflavin), a ostatak sušeno povrće. Ako baš i moram da začinim varivo ili čorbice nekim začinom od povrća, ja ga napravim sama, što i vama predlažem.
уторак, 10. јун 2014.
Gocina Lincer (Linzer) torta ♪♫♪
Moj školski drugar se oženio Gocom, ona mi je drugarica sa fakulteta, ali ih nisam ja upoznala...
Goca se druži sa mojoj zaovom koja mi je drugarica iz srednje škole, a nije me upoznala sa bratom sa kojim sam imala sudbonosni susret na moru...
Recept je nasleđen od bake Gocinog muža koja je bila austrijanka, a stigao je iz Nemačke, odakle ga je Goca poslala mojoj zaovi, a ona ga je prosledila meni...
недеља, 8. јун 2014.
Pečena fritata od patlidžana
Bliži se sezona patlidžana, pa da (što kažu modernim jezikom) anticipiram niz recepata koje imam sa mojim omiljenim povrćem. Ovo je jednostavno jelo, sasvim slučajno sam ga napravila... Prošlog leta sam ostavila veću količinu smrznutih kockica proprženog patlidžana, a kad sam ispucala sve načine, ovaj se sam namestio.
Пријавите се на:
Постови (Atom)