Zanimljivo jelo od svega par sastojaka. Recept sam videla u francuskoj kulinarskoj emisiji Côté Cuisine (kod nas prevedene kao Lepša strana kuhinje) koju na kanalu France 3 vodi Eric Roux, novinar i kulinar. On je nekoj od epizoda sa još jednim kolegom kuvarom nešto u činijici brljkao i gnječio, time punio paradajz i stavljao ga da se peče..
Inače mi je uvek smešno kada taj voditelj ručnom minijaturnom kamerom sav važan snima ulazak i izlazak jela u/iz rerne, pa se sav uzbuni i uzvrti ko mlada. Tada me mnogo podseća na Teletabise, koji užurbano pomoću nekih aparatića i cevčica (koje još imaju i oči!) puni ushićenja u svojoj kućici spremaju omiljeni puMing... :)
Elem, na kraju emisije sam videla popis sastojaka i brzinski zapisala recept. Ovo jelo je od namirnica koje je lako nabaviti, a ostalo su ulje i začini. Fino je kao predjelo, lagani ručak ili večera..
Inače mi je uvek smešno kada taj voditelj ručnom minijaturnom kamerom sav važan snima ulazak i izlazak jela u/iz rerne, pa se sav uzbuni i uzvrti ko mlada. Tada me mnogo podseća na Teletabise, koji užurbano pomoću nekih aparatića i cevčica (koje još imaju i oči!) puni ushićenja u svojoj kućici spremaju omiljeni puMing... :)
Elem, na kraju emisije sam videla popis sastojaka i brzinski zapisala recept. Ovo jelo je od namirnica koje je lako nabaviti, a ostalo su ulje i začini. Fino je kao predjelo, lagani ručak ili večera..
Sastojci:
200 gr kuvanog krompira
160 gr tunjevine u salamuri (vodi)
4 paradajza
malo vlašca i peršuna
so, biber
maslinovo ulje
Priprema:
- Paradajz oprati, odseći mu vrh kao poklopčić, idubiti i malčice posoliti.
- Izgnječiti krompir i tunjevinu, dodati seckani vlašac i peršun, ulje, pososliti i pobiberiti.
- Paradajz puniti masom od ribe i krompira i poklopiti odsečenim vrhom. Poprskati odozgo sa još malo ulja.
- Peći na srednjoj rešetki rerne 20 min na 160°C.
Ja sam uz ovaj punjeni paradajz jela malo zelene salate sa rukolom i pijuckala hladno belo vino.. Nadev je fino kremast, paradajz osvežavajući, tako da ću ovo sigurno često praviti jer je ukusno i brzo gotovo.
Paradajz je moje najomiljenije voće ili povrće i mogu ga uvijek jesti. Ovo je baš odlična ideja za još jedno lagano i odlično jelo. Moram isprobati.
ОдговориИзбришиHvala ti! Drago mi je da ti se recept sviđa, biće mi drago da ga isprobaš.. ♥
ИзбришиDopada se i meni ovaj recept kao varijacija na tradicionalno punjenje , koje obično koristim
ОдговориИзбришиDubravka, hvala ti ♥ Zgodna je ova verzija, pogotovo ako ti pretekne kuvani krompir.. Onda se očas posla spremi, a čak može da se ne peče paradajz i da bude osvežavajuće hladno (pred)jelo :)))
ИзбришиBardzo mi się podoba Twój przepis. Ciekawi mnie ten smak, muszę koniecznie spróbować :) Pozdrawiam cieplutko!!!
ОдговориИзбришиDraga moja, raduje me da ti se dopada recept.. Biće mi drago da ga isprobaš!
ИзбришиPozdravljam te puno ♥
Svidja mi se ideja za krompirom i sto se peku u rerni, nedavno sam slicno punila paradajzice ali smo ih poruckali kao salatu, u svezem izdanju, verujem da ovako peceni postanu divnoo mekani.:)))
ОдговориИзбришиObožavam pečeni paradajz, ima mi skroz drugačiji šmek nego sirovi (koji isto tamanim)! Obe varijante su mi ok, ovaj put sm pekla, sledeći ću pola-pola, da uporedim :))) Hvala ti na javljanju! ♥
ИзбришиPravi letnji recept! Divota!
ОдговориИзбришиAleks, u pravi si - letnji recept, mada može da se sprema i cele jeseni dok traje domaći paradajz. Sa ovim "plastičnim" nije to to.. Hvala ti ♥
Избриши