Komorač (kažu da je pravilno koromač, a ovde na pijacama ga prodaju i kao finokio) je fina, mirišljava biljka, čiji je koren jednako lep kako sirov, tako i termički obrađen. Već sam lane od njega pravila salatu sa pomorandžom i pistaćima, a preturajući po Pinterestu našla sam na više interesantnih načina pripreme. Jednostavne, što se već podrazumeva u mom slučaju...
Sastojci:
2 glavice komorača
2 kašičice maslinovog ulja
po ukusu soli i bibera
40 gr struganog parmezana
(ili nekog drugog tvrdog sira)
Priprema:
Priprema:
Podmazati uljem vatrostalni sud.
Komorač iseći na kolutove debljine 0,5 cm i poređati ih u sud. Posoliti i pobiberiti.
Poprskati uljem i peći u rerni petnaestak minuta, izvaditi iz rerne, posuti parmezanom i peći dok skroz ne omekne (bocnuti viljuškom za probu) i dobije zlatno-braon koricu.
Poslužiti kao toplo predjelo ili prilog.
Ukus je fenomenalan - komorač blago karameliše sa donje strane,
a odozgo je korica od zapečenog sira... :)))
Ukus je fenomenalan - komorač blago karameliše sa donje strane,
a odozgo je korica od zapečenog sira... :)))
Slike su prelepeeeee! Stvarno si majstorica jednostavnosti , ali i šarolikosti u kuhinji! Minimum namirnica i komplikacija, a maksimum ukusa! Bravo, Gagooooo!
ОдговориИзбришиHvala ti, Sneška, ishvali me ko da me udaješ <3 Moja baba bi za mene drugo rekla - lenja buba...
ИзбришиVolim lepo da pojedem, al da se spremanje ne razvuče na sate. Tridesetak minuta je moja merka :)))
Obožavam ga pečenog,posebno kad je poslužen kao prilog uz ribu..sa parmezanom ga nisam nikad pravila. Prijatno:))
ОдговориИзбришиHvala, Zoko. :* Prvi put da sam ga pekla (uglavnom sam ga spremala sirovog za salatu), ovako sa parmezanom je perfektan!
ИзбришиI opet, sve što sam kod tebe jela, bilo je savršeno... ;-)
ОдговориИзбришиVojvodo moj, najmiliji...<3
ИзбришиSuperiška!
ОдговориИзбришиDa znaš! Hvala ti. :*
ИзбришиDivno! Mora da se proba, pod hitno :)
ОдговориИзбришиHvala ti, draga moja, javi utiske... :*
ИзбришиE sad sam zaintrigirana- komorač nikad probala nisam.
ОдговориИзбришиI ja sam ga prvi put probala prošle zime. Dobila na poklon, inače ko zna kad bih...
ИзбришиMnogo mi se dopao, pa kupim kad natrčim. Hvala ti na čitanju :*
Super da si ovo podelila sa nama.Nekad su tako jednostavni recepti najukusniji
ИзбришиHvala tebi na čitanju. U pravu si da je nekad (a kod mene često) jednostavan recept najukusniji! :)))
Избриши