Ništa revolucionarno, samo još jedan brzinska salata fina kao predjelo, lagani ručak ili večera.. Idealno kad nemate vremena za nešto komplikovanije, kad nemate ideju šta bi ste spremali, ili kada ste jednostavno lenji za kuvanje, što se meni u poslednje vreme sve češće dešava!
Ovde se kuva samo testenina, ostalo se isecka, promeša i "ćao, diko", za 15 minuta sve je gotovo! Zgodno je i što salata može da se napravi unapred, pa vas gotova sačeka kada se baldisani vratite kući sa posla, iz kupovine ili sa ko zna još koje aktivnosti van kuće. A može da "ide" sa vama na posao, na put ili fakultet, spakovana u odgovarajući sud.
Nešto slično sam jela pre par godina u gostima, dok sam još koketirala sa ribom. Tada je, posle 25 godina pauze, ponovo počela da me privlači. Dvoumila sam se hoću-neću, prevagnulo je prvo..
Ovde se kuva samo testenina, ostalo se isecka, promeša i "ćao, diko", za 15 minuta sve je gotovo! Zgodno je i što salata može da se napravi unapred, pa vas gotova sačeka kada se baldisani vratite kući sa posla, iz kupovine ili sa ko zna još koje aktivnosti van kuće. A može da "ide" sa vama na posao, na put ili fakultet, spakovana u odgovarajući sud.
Nešto slično sam jela pre par godina u gostima, dok sam još koketirala sa ribom. Tada je, posle 25 godina pauze, ponovo počela da me privlači. Dvoumila sam se hoću-neću, prevagnulo je prvo..
Sastojci:
100 gr testenine (moje su male, kratke cevčice)
1 kašika kapara
1 manja glavica crvenog luka
2 -3 kašike kisele pavlake od 12% m.m.
1 kašičica senfa
1/2 limuna - sok
soli i bibera po ukusu
160 gr tunjevine u vlastitom soku (salamuri)
Priprema:
- Skuvati testeninu al dente, izručiti je u cediljku i preliti hladnom vodom. Ostaviti da se ohladi i dobro ocedi.
- Sitno iseckati kapare i crveni luk. U manjem sudu sjediniti pavlaku i senf.
- Oceđenu testeninu prebaciti u dublju činiju, dodati luk i kapare, pa sve preliti mešavinom pavlake i senfa. Posoliti i pobiberiti. Uliti sok od limuna.
- Tunjevinu ocediti i viljuškom podeliti na kupnije komade. Dodati u činiju sa testeninom i sve ovlaš promešati da se lepo sjedini, ali da ostanu vidljivi komadi ribe.
Ovo je 22. aprila 2016. bila slika dana na Coolinarici |
Dekorisati po želji, pa poslužiti. Još čašica vina i milina!
mmm... Moje smaki! Bardzo lubię takie sałatki!
ОдговориИзбришиPozdrawiam Cię cieplutko i życzę miłego dnia!!! :)
Hvala, draga ♥ Raduje me da ti se salatica sviđa.. :*
Избришиsve sve... ali lonac!
ОдговориИзбришиKato, ovaj vatrostalni sudić mi je drag poklon.. ♥ Inače je liliputanski ;)
ИзбришиNe znam je li ljepsa salaa ili ovaj loncic. Puno, puno je sladak :)
ОдговориИзбришиHvala.. Lončić i ja ga mnogo volim zbog ova 3 srca ♥
ИзбришиVolim tvoje salatice, a narocito su mi izvor inspiracije od kako sam odlucila da odustanem od rucka u kompanijskom restoranu i nosim svoj zdrav obrok.
ОдговориИзбришиHvala ti ♥ I ja sam na posao nosila od kuće, bar znaš šta jedeš! Drago mi je da su ti i moje salate interesantne, a stvarno ima puno njih koje mogu da budu kompletan obrok!
Избриши