Странице

недеља, 24. јануар 2016.

Salata od komorača



Za one koji još nisu probali komorač, preporučujem ovu baš jednostavnu salatu za prvi susret sa njim! Malo sastojaka, lako se sprema, a kremasta, fina i ukusna... 

Trebalo mi je nešto lagano kao prilog uz ribu, a komorač je blago osvežavajući i aromatičan, pa mi je kao salata posebno odgovarao. Pravila sam je sa pavlakom od 12% masnoće, a vi možete i sa grčkim gustim jogurtom, ili ekstra kiselim mlekom..


Sastojci:
1 glavica komorača
malo soli i bibera
2-3 kašike kisele pavlake
1/2 limuna - sok

Priprema:

    
  • Komorač očistiti, oprati i narendati na krupno rende.
  • Dodati so, biber i kiselu pavlaku.
  • Izmešati, sipati u činiju za posluživanje i ukrasiti zelenim listićima komorača.


Poslužiti ovu osvežavajuću salatu kao prilog ili kao hladno predjelo.
Meni je bila dobra uz grilovanu skušu.

Dužim stajanjem komorač pusti malo vode, pa salatu praviti malo pred posluživanje. Ili posoljen komorač ostaviti da pusti vodu, ocediti, pa onda dodati biber i pavlaku.





14 коментара:

  1. Nikako da se odlucim da isprobam komorac u svezem obliku. Najcesce zavrsi u supici. Mozda bih mogla da mu dam sansu u ovako izrendanom obliku :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nataša pa jel ga nisi bar gricnula dok si ga spremala za ovo tvoju novu supu? Meni je čak ukusniji sirov nego kuvan/pečen, ali opet, ne volimo svi isto.. Hvala ti na javljanju! ♥

      Избриши
  2. Ispada da ja skoro svaki tvoj recept pinujem mnoge i isprobam al sam lenja za to slikanje :-(

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Pa šta ima veze... Važno je da je recept tebi koristio, da moje kuckanje nije zalud.. Hvala tebi što ih isprobaš ♥
      U poslednje vreme je i meni (što bi mlađi rekli) smor da slikam, pogotovo što slikam napolju, pa imam čitavu selidbu na terasu za "foto-sešn" :)))

      Избриши
    2. Ipak ti nije veliki smor kad po ovoj hladnoći slikaš napolju :-)

      Избриши
    3. za sad smor još nije prešao crtu... ;)

      Избриши
  3. Uvijek nesto zanimljivo i dobro kod tebe. Izgleda da svi imamo isti problem sa slikanjem. Ja dok nesto spremim, smrkne se, zimi jako tesko za slikanje bar kod nas :)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. U pravu si. Iako ja relativno rano ručam, opet ne mogu uvek da ulovim dobro svetlo. A ko ruča posle 16h može da se pozdravi sa slikanjem... Hvala ti na javljanju ♥

      Избриши
  4. Obozavam komorac u svakom obliku. Redovno jedemo onu salatu u kombinaciji sa narandzom, a volim i kad se doda u coleslow salatu, pa klasika dobije novu notu. Probala sam slicnu kombinaciju ovoj tvojoj, samo je uz komorac isla i jabuka - mnogo lepo!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. I ja ga volim, pa mi sve čudno ako se nekom ne sviđa ;) Dobra ideja da se pomeša sa jabukom, probaću.. Meni bi to i kao desert prošlo, samo da se zasladi kašičicom meda ♥

      Избриши
  5. Ovo je bas po mom ukusu. Brzo i lako :) Moracu da isprobam. Taman mi treba recept sa nekom novom namirnicom.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Dragančice, hvala ♥ Biće mi drago ako isprobaš, a komorač je meni lep na svaki način! Biće uskoro ovde na blogu još jedna salata :)))

      Избриши
  6. Ovo je super.. rijetko koristim komorač .. Ovo ću baš probati.. Djeluje mi super lagana salata.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ivana, hvala ti. ❤ Navadila sam se na komorač ima 2-3 godine, pre toga ga nisam ni probala ;) Evo ovde je link sa utiscima cura koje su ga isprobale na Coolinariki i sve su bile zadovoljne..

      Избриши