Ovo lagano jelo je idealno u situacijama kada vam preostanu kuvana jaja, uglavnom posle Vaskrsa ili velikih slavlja (kada se više njih skuva za deo hladnog predjela, pa preteknu). Brzo je gotovo, a uz salatu i neki prilog može da bude kompletan obrok.
Naravno da mogu i nova jaja da se kuvaju, pogotovo leti, kada je ovo fini ručak koji se sprema petnaestak minuta i nema dugog stajanja pored šporeta! Nekoliko!
Naravno da mogu i nova jaja da se kuvaju, pogotovo leti, kada je ovo fini ručak koji se sprema petnaestak minuta i nema dugog stajanja pored šporeta! Nekoliko!
Sastojci:
30 gr putera
40 gr brašna
3 dl vode
50 ml belog vina
50 ml tečne pavlake za kuvanje
1 kašičica mlevenog sušenog povrća
1 kašika senfa
30 gr kapara (polovinu iseckajte)
po ukusu soli i sveže mlevenog bibera
i još...
- Na puteru propržiti brašno, kad zapeni naliti vodom, vinom i tečnom pavlakom.
- Dodajte so i sušeno povrće, pa kuvajte dok se ne zgusne. Na kraju umešajte senf, kapare i biber.
- Jaja preseći na pola (ako ih kuvate posebno za ovu priliku mogu da budu i mekše kuvana)
- Poređati na tacnu, preliti toplim umakom i poslužiti.