Странице

среда, 23. април 2014.

Jaja u umaku od kapara




Ovo lagano jelo je idealno u situacijama kada vam preostanu kuvana jaja, uglavnom posle Vaskrsa ili velikih slavlja (kada se više njih skuva za deo hladnog predjela, pa preteknu). Brzo je gotovo, a uz salatu i neki prilog može da bude kompletan obrok. 

Naravno da mogu i nova jaja da se kuvaju, pogotovo leti, kada je ovo fini ručak koji se sprema petnaestak minuta i nema dugog stajanja pored šporeta! Nekoliko!


Sastojci:
30 gr putera
40 gr brašna
3 dl vode
50 ml belog vina
50 ml tečne pavlake za kuvanje
1 kašičica mlevenog sušenog povrća
1 kašika senfa
30 gr kapara (polovinu iseckajte)
po ukusu soli i sveže mlevenog bibera

i još...
6 meko kuvanih jaja:

Priprema:


  • Na puteru propržiti brašno, kad zapeni naliti vodom, vinom i tečnom pavlakom. 
  • Dodajte so i sušeno povrće, pa kuvajte dok se ne zgusne. Na kraju umešajte senf, kapare i biber.
  • Jaja preseći na pola (ako ih kuvate posebno za ovu priliku mogu da budu i mekše kuvana) 
  • Poređati na tacnu, preliti toplim umakom i poslužiti.


Nekoliko starih sličica ovog jednostavnog jela: