Volim hranu koja ima jak i specifičan ukus. Zeleni brokoli i gorgonzola sa zelenkastim plesnima su kombinacija koja obara...
Sastojci:
za testo
200 gr integralnog brašna (ja sam speltino)
100 gr putera
1 manje jaje
mrvica soli
po potrebi vode
fil
200 gr brokolija
50 gr gorgonzole
100 ml slatke pavlake
1 jaje
po ukusu biber
Priprema:
- Od navedenih sastojaka zamesiti testo. Ostaviti da se prohladi u frižideru, pa razvući tanko u kalup u kome će se peći tart. Podići malo ivice uz stranice kalupa da fil u toku pečenja ne iscuri.
- Brokoli iskidati na manje cvetiće i kratko obariti. Poređati preko testa i posuti sa malo bibera.
- Gorgonzolu izgnječiti viljuškom, dodati tečnu slatku pavlaku i jaje, dobro izmešati. Preliti preko cvetića brokolija.
- Tart peći u rerni zagrejanoj na 200°C oko pola sata, odnosno, dok ne porumeni.
Posluživanje?
Fenomenalno deluje, ovo cu morati da isprobam:)
ОдговориИзбришиNataša, hvala ti! Samo napred, čekam utiske ;)
ИзбришиI tvoje fotkice obaraju s nogu, a recept iz ovih stopa belezim za probu... njam, njam.:)))
ОдговориИзбришиLanče, blagodarim na komplimentima! :*
ИзбришиMnogo su ti lepe slicice. Kombinaciju brokula i sira bas volim, bude odlicno :)
ОдговориИзбришиE, Ljiljo moja, ja ti volim i brokoli bez ičega, klot obaren, a ovako sa sirom ili u testu mi je poslastica :D Fala na svraćanju :*
ИзбришиKakve divne ,naravne fotke,bukvalno samo da zagrizem..pravi proljetni post,zelenilo voliiiiim !
ОдговориИзбришиNely, hvala ti! I ja volim zelenu hranu, a sad kad krenu zeleniši biće uživancija... ;)
Избриши