Jeka je moja draga prija sa Coolinarike i mnogo lepo pravi kolače! Ima divan recept za štrudlu sa ukusom vanile, koji je jednostavan, a štrudla je baš, baš ukusna...
Ukratko, pravi se od kupovnih kora za pitu koje se premažu filom od jaja, šećera, ulja, jogurta, griza i praška za pecivo, a onda se filuju pudingom od vanile i motaju u štrudlu i peku. Kad se ohladi, štrudla mnogo liči na krempitu! Mi smo je prvo jeli posutu šečerom u prahu, a onda smo je "osvežili" pireom od malina :)))
Sastojci:
500 gr kora
za prvi fil: 3 veća jaja
3 kašike sećera
1 šolja (2 dl) ulja
pola šolje pšeničnog griza
1 solja jogurta
1 kesica praška za pecivo
za drugi fil:
1 l mleka
9 kašika šećera
3 pudinga od vanile
Priprema:
- Najpre skuvati puding u mleku i ostaviti da se malo prohladi (ne sasvim) uz povremeno mesanje kako se ne bi stvorila korica.
- Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt.
- Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na četiri dela, tako da dobijemo četiri štrudle. Slagati po četiri kore (u pakovanju ih je obično 16)
- Filovati kore - na prve tri staviti po tri, četiri kašike prvog fila a na četvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.
- Strudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku (oko 15 minuta na 180 stepeni).
- Sačekati da se prohladi, pa iseći i posuti šećerom u prahu.
- Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, ulje, griz, prašak za pecivo i jogurt.
- Prebrojati koliko imate kora i podeliti ih na četiri dela, tako da dobijemo četiri štrudle. Slagati po četiri kore (u pakovanju ih je obično 16)
- Filovati kore - na prve tri staviti po tri, četiri kašike prvog fila a na četvrtu koru staviti topao puding i urolati. Tako uraditi i sa preostalim korama.
- Strudle premazati ostatkom fila ili sa malo ulja i staviti u rernu da se ispeku (oko 15 minuta na 180 stepeni).
- Sačekati da se prohladi, pa iseći i posuti šećerom u prahu.
Draga Gago, raduje me da ti se štrudla dopala, meni je posebno zapao za oko tvoj dodatak u vidu pirea od malina - fenomenalno izgleda! Hvala ti na lepim rečima, ljubim te i pozdravljam! :-* :))
ОдговориИзбришиJeko moja mila, baš mi je drago da si se i ovde javila! Ma štrudla ti je samotaka... ;))) Tek ću sad, kad sam je prvi put isprobala, da krenem u sve moguće varijacije... Hvala tebi za fini i jednostavni recept! Ljubim! :*
ОдговориИзбришиhvala za preporuku, vidjevši ovu štrudlu rastu mi zazubice , moram da vidim i receptić ..lp
ОдговориИзбришиKlaudija, obavezno probaj. Brzo se sprema i stvarno je fina! :)))
ИзбришиTebi je Gago strudla skroz savrsena. Nema rupu, sto ponekad zna da se desi kad se ne smota cvrsto. Odlicno si je napravila.
ОдговориИзбришиI kod nas se rado jede :)
Ljiljo, hvala, tvoje pohvale prijaju... :D Bila je po neka sitna rupičica, al nije smetalo da se u slast pojede!
ИзбришиOva štrudla je mom dragom omiljena! A meni se baš svidja ova tvoja osvežena varijanta ;)
ОдговориИзбришиSuzo, omiljena je i mom Zokiju, zbog njega sam je pravila, mada se ni ja nisam bunila...
ИзбришиHvala na svraćanju :)))