Странице

недеља, 8. мај 2016.

Gaga pod lupom..



Food-blogeri sa prostora bivše Jugoslavije međusobno igraju zanimljive igrice. Jedna od njih je FBI rukavice,  koju je osmislila i pokrenula food blogerka Maja Babić. Moj blog je izabran da bude istražen od strane zainteresovanih blogera u predhodna dva meseca (martu i aprilu) tekuće 2016. godine. Počastvovana sam izborom, a naravno i konačnim rezultatima obavljene istrage!

Ovim putem želim da se zahvalim svim dragim blogerkama koje su imale i volju i želju da sa mog bloga isprobaju recepte po svom izboru i napišu svoje utiske o njima. Predstaviću ih hronološki, po redosledu objavljivanja, da ne bude da nekog volim više, a nekoga manje.. 3...2...1...krećem!

Moje radovanje počelo je krajem marta - prva sa isprobavanjem i objavama kreće Tanja sa bloga "Ekspres lonac". Divna prezentacija moja dva recepta - pogačice "koliko-toliko" i Šuškava torta.

Ekspres     lonac

Početkom aprila, svojom objavom i utiscima obradovala me Zoka - Pomoravka, sa bloga Cooking with Zoki, prva prijateljica sa Coolinarike i velika podrška na samom početku mog virtuelnog kuvanja.. Isprobala je dosta toga i sve fotografisala u svom prepoznatljivom elegantnom stilu.


Cooking with Zoki

Ubrzo za Zokom, svojim izborom i utiscima razveselila me je Nale, autorka mnogima omiljenog bloga Coolinarija. Nalence je, kako to samo ona domaćinski ume, sve prvoklasno napravila i uslikala.

Coolinarija

Istraživanjem mog bloga prijatno me iznenadila Petra sa bloga THURSDAYCOOKING. Obradovala me i odabirom recepata i njihovom odličnom prezentacijom!

THURSDAYCOOKING

Svojim izborom recepata i ljupkim sličicama raznežila me Nataša sa bloga Moja slatka kuhinja, koja se svojski potrudila da pripremi i prikaže puno toga što je izabrala..

Moja slatka kuhinja

Moje kuglice od urmi su bile inspiracija Maji sa bloga Provereni recepti - Cooks and Bakes da ih isproba i objavi recept, kome je svojim izmenama dala svoj prepoznatljivi kreativni pečat..

Provereni recepti - Cooks and Bakes

Istoga dana, slike isprobane Princes torte i zapažanja o istoj objavljuje Sonja sa bloga jednababaroga... Posebno je zanimljiva izrada princes-krofni za tortu od speltinog (pirovog) brašna.

jednababaroga...

Poslednjeg dana aprila, svoje utiske o isprobanim receptima objavljuje maštovita Kata sa bloga Katin špajz, a kojoj su oni odskočna daska, odnosno inspiracija za nešto dalje i još složenije..

Katin špajz

Praznično jutro i moje novo radovanje - Ingrid sa bloga prekratak dan  javlja se svojim duhovitim osvrtom na dešavanja koja su pratila njeno isprobavanje mojih recepata. Slike čorbice mi je ostala "dužna", jer su joj deca dva puta pojela pre slikanja :) Ima li veće pohvale od njihove?!

prekratak dan

I na kraju, kao šlag na tortu je došla objava Lane sa bloga La cuisine creative, kojom je zaokružila igricu na najlepši mogući način. Prelepe fotke, profinjena prezentacija pripremljenih jela i laskavi komplimenti su i više nego dovoljni za moje ushićenje..

La cuisine creative


Još da napomenem da je u toku trajanja ove igrice Katarina sa bloga Laka kuharica objavila je recept inspirisan mojom pitom od koprive. Nije se izjasnila da je učesnik igrice, ali smatram da je i njoj mesto ovde..

Laka kuharica


Svojom prošlogodišnjom obradom mog recepta hleba sa kefir kvascem, za igricu se prijavila Dragana sa bloga Moje grne, jednog od najpopularnijih food-blogova sa naših prostora.

Moje grne


Nadam se da nisam propustila nekoga da pomenem.. Puno je blogova na prostoru ex YU, nemoguće je da sve što se objavljuje lično ispratim! Ako ste videli da je još neko od blogera učestvovao u igrici, a da nije pomenut, molim da mi javite da i njegove radove priključim ovde, bilo bi mi žao nekome ko se trudio ne kažem isto što i gore pomentim učesnicima igrice:


 Veliko hvala svima vama koje ste protekla dva meseca bile kod mene u inspekciji! 





p.s. Osim naslovne, sve slike i kolaži su kao ilustracija igrice preuzeti sa blogova autora koji su u njoj učestvovali. Tamo gde su kolaži već postojali preuzela sam u ih u originalu, a ostale sam ja složila onim redosledom kojim su autori prezentovali recepte

20 коментара:

  1. Gago, ovo je odličabn post i sve na jednom mestu..meni je bilo zadovoljstvo kuvati po tvojim receptima i od srca tebi hvala na svakom odličnom receptu.Ljubim te.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zoko, imala sam želju da vas sve okupim kod mene na bogu makar u ovom jednom postu i se time makar malčice zahvalim na vašoj pažnji! Pozdrav i poljubac ♥

      Избриши
  2. Izabrala si vrlo lep način da se zahvališ svim učesnicama igre ''FBI rukavice'', jer su te mnoge od njih možda tek sada, kroz recepte i upoznale... Mnogo je njih učestvovalo, i baš mi je žao što nisam i ja dala svoj doprinos, jednostavno nisam stigla, niti sam ikad do sada učestvovala, ali, teši me podatak da u mojoj galeriji slika, na drugom sajtu ima toliko slika hrane spremljene po tvojim receptima, da jednostavno uživam u toj činjenici...Čestitke upućujem svima, a tebi šaljem i veeeliki pozdrav!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Sneki, iako sam se svima koji su učestvovali u igrici zahvalila ispod njihovih objava, imala sam potrebu za nečim malo više uočljivim, a u ovom slučaju je to neka vrsta moje javne zahvalnice..
      Što se tvog doprinosa tiče, imaš ti mojih isprobanih recepata i slika za tri ture FBI igrice, pa nema potrebe da ti je žao što nisi učestvovala, jer ne može se svuda i sve! Objavljuješ na Coolki, na svom blogu, da ne pričam koliko daleko putuješ do posla i za koliku veliku porodicu brineš..
      Hvala ti na lepim rečuma, pozdravljam i ja tebe! ♥

      Избриши
  3. Gagić moj srcasti, bilo mi je veliko zadovoljstvo da prelistavam tvoje recepte i još veće zadovoljstvo da uživam u nekima od njih. Ukusi su odlični a recepti za svaku preporuku.
    Hvala ti na lepim rečima i drago mi je ako sam uspela da ukažem na kvalitet tvog rada i iskričavost tvog duha... Veliki poljubac. ♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nalence, moja lepršava ptičice, hvala ti na svemu što si uradila i napisala kako u tvom postu za FBI, tako i ovde u komentaru.. Ljubim i ja tebe ♥

      Избриши
  4. Gago, imam i ja tvoje isprobane recepte za proju od prosenog brašna, mafini od heljdinog brašna, lepinje, tahini, falafel, baba ganuš, keksiće od ovsenih pahuljica i banane, tu je i tvoj kefir, i ima još puno toga ali nisam stigla da objavim u igrici a mnogo toga nisam još objavila ni na mom blogu. Bravo za tebe i tvoj rad i sve pohvale.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Snežana, hvala ti na lepim rečima upućenim mom blogu! ♥ Znam da si dosta mojih recepata isprobala, hvala ti i na tome! Jednostavno u ovom užurbanom vremenu ne stižemo sve što bismo želeli, pa tako ni da učestvujemo u svim događanjima oko nas. Eto, ni ja ne igram blogerske igrice, a bila sam počastvovana da moj blog bude izabran kao tema jedne od njih.. Pozdrav!

      Избриши
  5. Sve je prelepo, vidi ste da ste sve majstorice i u kuvanju i u fotografisnju! Bolje nego neki fini časopis!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Lela, hvala ti na javljanju i lepim rečima.. ♥ Sve učesnice su se svojski potrudile, a neke od njih zaista objavljuju recepte i slike u online magazinima..

      Избриши
  6. Odličan post i hvala na uvrštenju! Uopće nisam bila svjesna igre. naime, često zabilježim recepte koje ću raditi, pa ništa. Stoga sam odustala od igranja (manje-više) jer nikako da potrefim termin.:))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga moja, obzirom da si recept za pitu sa koprivom isprobala dok je igrica trajala (potrefila si termin!), po meni si učesnik iako se nisi prijavila, jednako kao onaj ko se prijavio, a recept isprobao pre godinu dana. Uostalom, cilj nas blogera i jeste da se po našim receptima sprema hrana, a ne da samo štancujemo lepe reči i slike na blog! Hvala ti na javljanju! ♥

      Избриши
  7. Draga Gago, veliko hvala na svakom lepom recepticu koji si podelila sa nama, bilo je pravo uzivanje isprobavati tvoje receptice... a ovaj post je divna paznja, verujem da smo svi uzivali.:)))♥

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Draga minjončice, ovo je bio jedan od načina da vam se svima zahvalim na isprobavanju mojih recepata.. Raduje me da si ti uživala u njima ♥

      Избриши
  8. Svaka čast! Nema boljeg priznanja da radiš nešto dobro, kao i da je to što radiš i drugima prijalo, od priznanja koje dobiješ od "kolega". Bravo Gago za tebe i sve učesnike koje si ti fantastično predstavila!

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Olja, hvala ti na lepim rečima! ♥ U pravu si, priznanje od kolega mnogo znači i najteže ga je "zaraditi"..

      Избриши
  9. Bravo Gago! Ovakav odziv je najbolji kompliment, a stvarno si ga zasluzila! :*

    ОдговориИзбриши
  10. Ma hvala tebi. Drago mi je da sam te upoznala i tvoj odličan blog.

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Ingrid, i meni je drago da smo se na ovaj način upoznale, sada i ja rado svratim na tvoj blog! ♥

      Избриши