Странице

петак, 12. децембар 2014.

Posna pasta



Ovih nekoliko sastojaka uvek imam u frižideru, osim slanih sirovih inćuna iz ulja, njih sam slučajno kupila pre dva dana u Veru za relativno male pare.  Kad sam krenula da vadim iz frižidera sve što sam mislila da mi se jede, moj muž je dobacio: "Hvataj se foto aparata, sve sluti na novi recept..."
I bio je u pravu. Iako ja lično ne postim, dobila sam odlično i brzo jelo koje je idealno za one koji poste, a spremljeno za samo deset minuta.

Sastojci (za jednu osobu):
100 gr testenine (ja sam imala integralne speltine spiralice)
1 slani sirovi inćun iz ulja
2 polutke sušenog paradajza
3 sušene crne masline
15-ak kapara
1 češanj belog luka
hladno ceđeno maslinovo ulje
po želji grančica peršuna

Priprema:

Staviti vodu da provri (ne soliti, ostali sastojci će da vas dokusure!), pa u nju dodati testeninu i skuvati po uputstvu sa kutije.






Dok se testenina kuva sitno iseckati sve sastojke osim peršuna.
Ako niste sami sušili paradajz, u Tempu sam našla ovaj koji nije preskup kao na drugim mestima, a dobar je za ubacivanje u razne specijalitete pa ga preporučujem. Nije začinjen i mirišljav kao domaći, al vrši pos'o...

Skuvanu testeninu ocediti, sipati u tanjir, umešati sve sastojke, preliti maslinovim uljem i promešati.
Ukrasiti grančicom peršuna i poslužiti.



Ako ne postite, pospite sa 30 gr rendanog tvrdog sira i uživajte uz čašu vina. Sve osim testenine je sirovo, meni je tako prijalo, pa ne vidim razlog da tako termički neobrađeno ne prija i drugima... 
Ajd prijatno i živeli!;)))




4 коментара:

  1. Volim pastu i ovakvi ručkovi su mi idealni, jedino ne volim inćune.Prijatno:)))

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Zoko, meni je to riba ko i svaka druga, samo slanija... Ni jednu specijalno ne ljubim, ali ih jedem :)))
      Hvala ti na čitanju :*

      Избриши
  2. Odmah sam videla sušeni paradajz:) A, kada je on u klopi meni sve potaman. Volim ja ovakve stvari, bravo za ideju:)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Nale, i meni je sušeni paradajz slaba tačka. Kupila sam neki grčki, a imam malo i svoj sušeni, pa mogu da gustiram... Biće ga još u receptima :))) Hvala ti na javljanju! :*

      Избриши