Странице

четвртак, 29. октобар 2015.

Rolnice od patlidžana



 Varijacija na temu patlidžan + sos + sir, pa sve zapečeno.. 

Rolnice sam prvi put spremala pre par godina po receptu Cool-prije Branke, a onda sam nekoliko puta reprizirala jer je ukusno, a jednostavno se sprema... Pogotovo je zgodno što se patlidžan ne obrađuje termički pre motanja u rolnice, pa jelo ni malo nije masno. Malo sam ga prilagodila sebi - nisam dodala svo ulje propisano receptom i izgleda malo suvkasto na oko, ali je i dalje odličan! 


Sastojci:
2 patlidžana
malo soli
200 gr marinara sosa (ili nekog drugog paradajz sosa)
10-tak seckanih kapara
160 gr dimljenog kačkavalja (ili drugog tvrdog, topivog sira)
2-3 kašike ulja

Priprema:


  • Patlidžan iseći uzdužno na sasvim tanke režnjeve, posoliti i ostaviti petnaestak minuta da pusti tečnost i omekne. Isprati ga čistom vodom i osušiti kuhinjskom krpom/papirnim ubrusom.
  • Kačkavalj  iseći na prutiće. Iseckane kapare dodati u sos i promešati.
  • Premazati svaki režanj marinara sosom, staviti prutić kačkavalja i umotati u rolnicu.
  • Ređati u nauljen vatrostalni sud, pa preliti preostalim sosom pomešanim sa 2 kašike ulja. Peći 45 minuta na 200°C dok se ne ispeče i zapeče. Pred kraj posuti sa malo rendanog sira.




8 коментара:

  1. Jako zanimljiv i odlican nacin za pripremiti patlidzan. Izgleda odlicno!

    ОдговориИзбриши
  2. Одговори
    1. Sneki, moglo je još malo uljem da se prelije... al krštenica brani :))) Hvala ti ♥

      Избриши
  3. Glavno je što je ukusno bez prethodne termičke obrade1 Napisah ja posle doručka, prženice! Koji sam ja licemer :-)

    ОдговориИзбриши
    Одговори
    1. Hahaha.. Vesna, nisi licemer, bilo bi duplo masno (i prženice i patlidžan), ovako je ravnoteža ;)) I ja nekad jedem brljoke - mom Zokiju drobim da ne jede žu-žu ili napolitanke, a onda mu se pridružim.. Hvala ti na javljanju ♥ još si me nasmejala..

      Избриши