Sastojci:
2 patlidžana
malo soli
200 gr marinara sosa (ili nekog drugog paradajz sosa)
10-tak seckanih kapara
160 gr dimljenog kačkavalja (ili drugog tvrdog, topivog sira)
2-3 kašike ulja
Priprema:
Priprema:
- Patlidžan iseći uzdužno na sasvim tanke režnjeve, posoliti i ostaviti petnaestak minuta da pusti tečnost i omekne. Isprati ga čistom vodom i osušiti kuhinjskom krpom/papirnim ubrusom.
- Kačkavalj iseći na prutiće. Iseckane kapare dodati u sos i promešati.
- Premazati svaki režanj marinara sosom, staviti prutić kačkavalja i umotati u rolnicu.
- Ređati u nauljen vatrostalni sud, pa preliti preostalim sosom pomešanim sa 2 kašike ulja. Peći 45 minuta na 200°C dok se ne ispeče i zapeče. Pred kraj posuti sa malo rendanog sira.
jaaako interesantno ...
ОдговориИзбришиBiljo, i ukusno je jaaako! Hvala na javljanju! ♥
ИзбришиJako zanimljiv i odlican nacin za pripremiti patlidzan. Izgleda odlicno!
ОдговориИзбришиGordana, puno puta je isproban i uvek dobar! Hvala ti ♥
ИзбришиBaš se lepo ukrčkalo!
ОдговориИзбришиSneki, moglo je još malo uljem da se prelije... al krštenica brani :))) Hvala ti ♥
ИзбришиGlavno je što je ukusno bez prethodne termičke obrade1 Napisah ja posle doručka, prženice! Koji sam ja licemer :-)
ОдговориИзбришиHahaha.. Vesna, nisi licemer, bilo bi duplo masno (i prženice i patlidžan), ovako je ravnoteža ;)) I ja nekad jedem brljoke - mom Zokiju drobim da ne jede žu-žu ili napolitanke, a onda mu se pridružim.. Hvala ti na javljanju ♥ još si me nasmejala..
Избриши