Странице

недеља, 31. август 2014.

Ekspres čoko puslica



Kupovne beze kore su mi otkriće! Meni baš ne ispadnu uvek kako sam zamislila kada ih sama pravim... Da ne govorim o vremenu koje je potrebno da se umute i osuše, pogotovo ako ih je više! Od kako sam u prodaji našla već napravljene, očas posla složim tortice kojima su one osnova.

среда, 27. август 2014.

Ćuftice od patlidžana i tunjevine



Nisam nikada kombinovala patlidžan i ribu... A i kako bih kad ribu nisam jela 25 godina, pa je sad ponovo "otkrivam". Uglavnom je kupujem očišćenu, nekad već isečenu na filete ili šnicle, jer nemam ni prakse ni volje da je sama čistim i seckam. U ovom receptu tog posla nema, koristi se konzervirana tunjevina, pa se ćuftice naprave bez veće petljancije!

уторак, 19. август 2014.

Sušeni paradajz



Jedno od mojih najdražih "otkrića" u poslednjih nekoliko godina (pored soparnika i domaćeg kvasca) je sušeni paradajz. Prvi put sam ga videla u delikatesnim radnjama, spakovanog u male teglice i koštao je basnoslovno - 300 grama isto koliko 10 kila paradajza na pijaci!

субота, 16. август 2014.

Mini fokače



Ciao tutti! :))) Kliknite na muzikicu ispod, pa da krenemo u lepom raspoloženju..




Volim Italiju, volim talijansku muziku, a posebno kuhinju! Nema ko ne voli špagete ili pizzu (čak je i moja baba tražila da joj pravim "ono bezobrazno"), ali su to samo dve sitnice u moru prelepih slanih i slatkih (i)talijanskih jela. Bezbroj je vrsta testa, sosova, gustih čorbi, sireva, kolača i sladoleda koje ja volim. I naravno, vina..

уторак, 12. август 2014.

Pasta sa tikvicama i gorgonzolom



Šta bih posebno mogla da napišem o tikvicama i testenini (pasti), a što se već ne zna? Svi ih vole i predpostavljam da ih jedu rado kao i ja! Što se tiče sira sa plemenitim plesnima (iliti "buđavkom"), stvar je u tome da se ili voli, ili ne voli... Spadam u prve, ja ga obožavam! Sa njim kombinacija paste i tikvica postaje "oplemenjena" a ovo jednostavno jelo dobija poseban pikantni šmek..

петак, 8. август 2014.

Punjeni patlidžan




Leto ne marim mnogo... Vrućina, komarci, letnje oluje sa gromovima i sparina posle njih mi nisu baš srcu dragi... Jedino što volim leti (uz kupanje u moru) je povrće! Toliko ga ima i to raznoraznih vrsta, da ne znam koje bih pre spremala i jela. Patlidžan je moja velika ljubav, spremam ga na razne načine, pa sledi serija recepata sa njim, naravno, bez mesa ;)

уторак, 5. август 2014.

Pašteta od patlidžana



Sa mojom drugaricom Saškom, pored ostalih zajedničkih interesovanja, delim i ljubav prema kulinarstvu. Mnoga jela su prvi put spremana da ih ona isproba, mnoga sam i ja prvi put kod nje probala. Ugađale smo jedna drugoj.