Странице
▼
недеља, 31. август 2014.
среда, 27. август 2014.
Ćuftice od patlidžana i tunjevine
Nisam nikada kombinovala patlidžan i ribu... A i kako bih kad ribu nisam jela 25 godina, pa je sad ponovo "otkrivam". Uglavnom je kupujem očišćenu, nekad već isečenu na filete ili šnicle, jer nemam ni prakse ni volje da je sama čistim i seckam. U ovom receptu tog posla nema, koristi se konzervirana tunjevina, pa se ćuftice naprave bez veće petljancije!
уторак, 19. август 2014.
Sušeni paradajz
Jedno od mojih najdražih "otkrića" u poslednjih nekoliko godina (pored soparnika i domaćeg kvasca) je sušeni paradajz. Prvi put sam ga videla u delikatesnim radnjama, spakovanog u male teglice i koštao je basnoslovno - 300 grama isto koliko 10 kila paradajza na pijaci!
субота, 16. август 2014.
Mini fokače
Volim Italiju, volim talijansku muziku, a posebno kuhinju! Nema ko ne voli špagete ili pizzu (čak je i moja baba tražila da joj pravim "ono bezobrazno"), ali su to samo dve sitnice u moru prelepih slanih i slatkih (i)talijanskih jela. Bezbroj je vrsta testa, sosova, gustih čorbi, sireva, kolača i sladoleda koje ja volim. I naravno, vina..
уторак, 12. август 2014.
Pasta sa tikvicama i gorgonzolom
Šta bih posebno mogla da napišem o tikvicama i testenini (pasti), a što se već ne zna? Svi ih vole i predpostavljam da ih jedu rado kao i ja! Što se tiče sira sa plemenitim plesnima (iliti "buđavkom"), stvar je u tome da se ili voli, ili ne voli... Spadam u prve, ja ga obožavam! Sa njim kombinacija paste i tikvica postaje "oplemenjena" a ovo jednostavno jelo dobija poseban pikantni šmek..
петак, 8. август 2014.
Punjeni patlidžan
Leto ne marim mnogo... Vrućina, komarci, letnje oluje sa gromovima i sparina posle njih mi nisu baš srcu dragi... Jedino što volim leti (uz kupanje u moru) je povrće! Toliko ga ima i to raznoraznih vrsta, da ne znam koje bih pre spremala i jela. Patlidžan je moja velika ljubav, spremam ga na razne načine, pa sledi serija recepata sa njim, naravno, bez mesa ;)