Džoker salata za razne prilike - kao deo posne slavske trpeze, za iznenadne goste, ili lagani brzinski obrok kada nemate vremena za nešto komplikovanije.
Dekorativna je, posebno ako se posuži u izdubljenoj ljusci avokada, napravi se za deset/petnaest minuta i odličnog je ukusa! Sigurna sam da će se salata svideti i najprobirljivijima, jer su i moji gosti kojima sam je poslužila bili oduševljeni..
Sastojci:
1 avokado
1 konzerva tunjevine u komadima (oko 180 gr)
1 limun - sok
1 glavica ljubičastog luka
1 kašika maslinovog ulja
po ukusu soli i bibera
Priprema:
- Prepoloviti po dužini avokado, pažljivo odstraniti košticu, pa ga izdubiti kašikom i meso iseći na kockice.
- Iseckati luk na kockice, pa ga u činiji pomešati sa komadima tunjevine, avokadom, limunovim sokom i maslinovim uljem.
- Smesu posoliti i pobiberiti po ukusu.
- Ljuske avokada napuniti dobijenom salatom i dekorisati po želji vlašcem ili listićima peršuna.
Ako ne želite da je servirate u ljusci, sipajte je i poslužite u činijicama. Salata je fina kao predjelo, kao deo hladnog bifea, ili kao lagani glavni obrok. Pravila sam je više puta sebi za ručak i uživala uz čašicu vina. 🍷