Znam da je dobro da se u slatkiše i kolače doda malo soli koja izvlači iz njih bolji ukus, solila sam karamel za razne poslastice, ali do pre par meseci mi na pamet nije padalo da je fina i slankasta čokolada. Viđala sam kombinacije, ali nikako da isprobam neku od njih. A onda sam htela-ne htela probala čokoladu sa zrncima himalajske soli..
Странице
▼
понедељак, 29. мај 2017.
понедељак, 22. мај 2017.
среда, 17. мај 2017.
понедељак, 8. мај 2017.
уторак, 2. мај 2017.
Pečeni kamember sa sosom od višanja
Iako ovakve sireve sa plemenitim plesnima obožavam, godinama sam ih jela sa grižom savesti ili ih izbegavala zbog masnoće.. Onda sam otkrila izvornu hrono ishranu po Alanu Delabou i jedem ih, a holesterol i trigliceridi ne rastu, nego naprotiv - kreću se polako ali sigurno na dole, plus što na dole idu i kilogrami i obimi. Tako je došao na red ovaj bogati sendvič sa kamemberom koji curi, a koji sam čežnjivo merkala pre par meseci na jednom kulinarskom kanalu. Sos od višanja u ovakvoj kombinaciji nije po pravilima izvorne hrono ishrane, ali pošto je povremeno dozvoljen džoker, on u ovom slučaju ima opravdanje..