Странице

понедељак, 29. мај 2017.

Čokoladni karamel tart



Znam da je dobro da se u slatkiše i kolače doda malo soli koja izvlači iz njih bolji ukus, solila sam karamel za razne poslastice, ali do pre par meseci mi na pamet nije padalo da je fina i slankasta čokolada. Viđala sam kombinacije, ali nikako da isprobam neku od njih. A onda sam htela-ne htela probala čokoladu sa zrncima himalajske soli..

понедељак, 22. мај 2017.

Krompir sa dimljenim lososom



Ovom receptu ne treba neki posebni uvod, dovoljno je pogledati slike i sastojke.. Pade mi sad na pamet ona zezalica da kod nas neki jedu kupus, neki jedu meso, u proseku - sarma! 😜 Tako je i sa ovim jelom - krompir jeftin, losos skup, pa se sve uklopi u srednji trošak.. 

среда, 17. мај 2017.

Dalmatina kus-kus



Mnogo volim kada Coolinarika organizuje druženje svojih članova..

понедељак, 8. мај 2017.

уторак, 2. мај 2017.

Pečeni kamember sa sosom od višanja



Iako ovakve sireve sa plemenitim plesnima obožavam, godinama sam ih jela sa grižom savesti ili ih izbegavala zbog masnoće.. Onda sam otkrila izvornu hrono ishranu po Alanu Delabou i jedem ih, a holesterol i trigliceridi ne rastu, nego naprotiv -  kreću se polako ali sigurno na dole, plus što na dole idu i kilogrami i obimi. Tako je došao na red ovaj bogati sendvič sa kamemberom koji curi, a koji sam čežnjivo merkala pre par meseci na jednom kulinarskom kanalu. Sos od višanja u ovakvoj kombinaciji nije po pravilima izvorne hrono ishrane, ali pošto je povremeno dozvoljen džoker, on u ovom slučaju ima opravdanje..