Vesela čorbica za veseli april, moj omiljeni mesec u godini (pored oktobra).. U aprilu se kod mene zeleno gleda (u zeleno drveće i travu), zeleno jede (zelena hrana) i zeleno misli.. Dosta recepata ovog proleća sam imala sa zelenišem, a ja ne bih bila ja da ne udarim kontru! Evo vam sad narandžasto!
Na batat sam se navadila ovog proleća, šargarepu ne pamtim kada sam spremala, a đumbir se već pokazao kao odličan sastojak u čorbici od bundeve, pa zašto ne bi bio i u ovoj. I tako se ovo trojstvo divnih boja ujedinilo u čorbu koja je praznik za stomak, nepce i oči! ♥
Na batat sam se navadila ovog proleća, šargarepu ne pamtim kada sam spremala, a đumbir se već pokazao kao odličan sastojak u čorbici od bundeve, pa zašto ne bi bio i u ovoj. I tako se ovo trojstvo divnih boja ujedinilo u čorbu koja je praznik za stomak, nepce i oči! ♥
Sastojci:
1 kašičica ulja
1/2 manjeg luka
250 gr batata seckanog na kocke
150 gr šargarepe sečene na kocke
1/2 kašike rendanog đumbira
1 kašičica kari praha (ne mora)
2 šolje supe od povrća (ili voda+sušeno povrće)
po ukusu soli
za serviranje.
prženi listići batata, ili peršun, ili kašičica kokosovog mleka
Priprema:
prženi listići batata, ili peršun, ili kašičica kokosovog mleka
Priprema:
- U dubljem sudu propržiti na ulju seckani luk da omekša.
- Dodati batat, šargarepu, đumbir i kari i prodinstati par minuta.
- Naliti supom, pa pustiti da provri. Kuvati poklopljeno na tihoj vatri oko 25 minuta da povrće lepo omekša. Posoliti i promešati.
- Štapnim mikserom usitniti sadržaj u sudu (ili izmiksati u blenderu).
- Posužiti posuto prženim listićima batata, peršunom ili preliveno kašičicom kokosovog mleka. Ja sam sve, da slučajno ne usfali.. :)))
Volimm čorbe! I ova ti je divna!:)
ОдговориИзбришиHvala, Dobrila ♥ Pravim ih isključivo od povrća, pa gledam da isprobam od svakog :)
ИзбришиBatat u čorbi, super ideja. I izgleda lepo. Ja u pire od batata stavim 1/4 kašičice wasabi, japanskog ljutog rena, neobična kombinacija ali ukus je fenomenalan.
ОдговориИзбришиBatat sam otkrila ove zime, pre toga sam ga zaobilazila a i bio mi je skup. I sad kod nas poprilično košta, ali se povremeno počastim. Pire još nisam pravila, uglavnom ga pečem u rerni, ali ći svakako preobati.. Hvala ti na javljanju! ♥
ИзбришиKakav je ukus batata? Kod nas ga ima ali ga ja do sad nisam jela. Citala sam da je zdrav pa bih ga rado probala ali nisam sigurna kako ce moji mrzitelji povrca reagovati na njega.
ОдговориИзбришиMeni je ukus između krompira i bundeve. Negde kažu da mu je aroma orašasta, ja nisam primetila. Na tvom mestu bih malo kupila i probala, daj i tvojim mrziteljima povrća da probaju, pa ćeš znati jel prolazi ili ne. Pola kile će već nekako da se pojede :))) Hvala ti na javljanju! ♥
ИзбришиImam bas nekoliko batata, mogla bih isprobati. Inace, divno izgleda, boja divna :)
ОдговориИзбришиHvala, draga ♥ I meni se boja svidela, narandžasto na kvadrat ;)))
ИзбришиBilježim...
ОдговориИзбришиHvala.. ♥
ИзбришиBardzo aromatyczna zupa! Podoba mi się przepis, więc pewnie wykorzystam ;) Pozdrawiam cieplutko!!!
ОдговориИзбришиDraga Agnieszka, mnogo me raduje da ti se sviđa recept. Hvala ♥
ИзбришиDjumbir se sjajno slaze sa sargarepom. Ja pravim corbu od sargarepe na razne nacine, ali uvek sa djumbirom (i uglavnom sa kokosovim mlekom). Nisam probala jos sa batatom, bas cu da probam na ovaj tvoj nacin. Dobra ti je poslednja recenica!
ОдговориИзбришиHvala na javljanju, biće mi drago da isprobaš čorbicu.. ♥ Eh, poslednja rečenica sam ja ukratko - u svemu preterujem! :)))
ИзбришиOdlicna ideja! Svasta tu od zacina jos moze da se doda :)
ОдговориИзбришиAleks, hvala ti ♥ Mogu i drugi začini, naravno, sve po volji i želji. Ovaj put sam htela da đumbir bude glavni glumac, a i kari daje blagu orijentalnu notu...
Избриши