Странице
▼
недеља, 29. новембар 2015.
четвртак, 26. новембар 2015.
понедељак, 23. новембар 2015.
петак, 20. новембар 2015.
Šafran puding od pirinča
Šafran je začin koji uliva strahopoštovanje samom činjenicom o načinu dobijanja. Stotine hiljada cvetova iz kojih se ručno vade sitne niti prašnika i na poseban način tretiraju, čine da je on najskuplji začin na svetu. Ali vredi svake date pare, bilo da ga koristite u pikantnim slanim jelima ili u slasnim desertima...
уторак, 17. новембар 2015.
Italijanska pečena jaja
Sve više volim da za doručak nešto smućkam, gurnem na kratko u rernu i dobijem topao i sit obrok. Od kako sam spremala pečena jaja sa sirom i pavlakom razmišljam o drugačijoj kombinaciji koja će biti jednako dobra...
петак, 13. новембар 2015.
понедељак, 9. новембар 2015.
Zapečene paprike sa parmezanom
Kako se paprikama bliži kraj sezone, tako su mi sve interesantnije spremljene na jednostavan način. Ovaj iz njih izvlači svu lepotu ukusa, a potvrđuje se izreka "malo je mnogo". Jelo se može spremati i van sezone sa pečenim paprikama iz zamrzivača. Par sastojaka i minumum truda su dovoljni da obezbede fino predjelo koje može da posluži i kao odlična večera, a ko je pri dobrom apetitu ujutru spremiće ih za doručak... Šolja kefira ujutru, ili čaša vina preko dana i uveče upotpuniće uživanje!
петак, 6. новембар 2015.
Vegetarijanska paelja
Paelja (paella) je poznato špansko jelo za koje kažu da je nastalo sredinom 19. veka na području pokrajine Valensija, a ime dobilo po specifičnom plitkom sudu u kome se sprema. Vremenom se popularnost paelje proširila po celoj Španiji, pa se danas smatra da je to tradicionalno špansko jelo. Osnova mu je pirinač, a u paelju se još dodaje meso (pileće, zečje i kobasice), ili morski plodovi (škampi, školjke), ili riba i obavezno nekoliko vrsta povrća.