Leto tek što nije, a sa njim nam dolaze i letnje vrućine kada nam više odgovaraju lagana jela. Često su to složenije salate, koje po svom sastavu i bogatstvu mogu da budu kompletan obrok. Predlažem ovaj klasik, pojačan avokadom i dodatno osvežen rukolom.
Странице
▼
петак, 29. мај 2015.
недеља, 24. мај 2015.
среда, 20. мај 2015.
субота, 16. мај 2015.
Kus-kus salata sa tunjevinom
Nisam pristalica jela po sistemu "otvorim (ili čistim) frižider, pa sve što vidim i imam stavim u jelo". Takve kreacije meni vuku na bućkuriš... Ali, kako nam nešto kod drugih ne valja, a kod nas to može da prođe, tako sam i ja skočila sama sebi u usta i promenila mišljenje. Kada se meni učinilo opravdanim, jelo sam iskombinovala od onoga što se zateklo u frižideru. Rezultat je po meni odličan, toliko da sam sutradan ponovila isto, a posle par dana sam pravila gostima koji su bili više nego zadovoljni!
уторак, 12. мај 2015.
Svetogorsko žito
Danas je Sveti Vasilije Ostroški, moja "mala slava". Obeležim je skromno, u krugu najbližih. Spremljeni su slavski kolač i žito na nov način. Onako kako ga spremaju monasi na Svetoj Gori...
петак, 8. мај 2015.
уторак, 5. мај 2015.
Bundeva sa bademima i gorgonzolom
Bundeva je mnogo zgodna biljka za gajenje... Ubacite seme u zemlju, malo zalijete i kraj. Ona nikne, sama se širi i raste, ispod nje nema trave pa ne mora da se kosi, nema prskanja hemijom, kiša joj je dovoljna za vlagu. Na jesen samo pokupite plodove koji su sazreli, odložite na prohladno tamno mesto i koristite kad vam ustreba.