Godinama mesim hleb... Ma kakvi godinama, decenijama! Raznorazne sam pravila - integralni, beli, od mešanog brašna, obogaćen jajima, puterom (ili uljem) i mlekom. Mesila sam i kvasne i beskvasne. Ovi prvi su bili sa kupovnim kvascem, uglavnom svežim, sa suvim baš retko...
Странице
▼
среда, 30. јул 2014.
Hleb sa domaćim kvascem - sourdough
среда, 23. јул 2014.
Parmezan cukini
Jednostavan recept za još jednostavnije predjelo (ili prilog). Obavezno koristite tamno-zelene zucchini (cukini) tikvice, brže su gotove, ukus im je lepši, sočne su i kremaste!
понедељак, 21. јул 2014.
петак, 18. јул 2014.
понедељак, 14. јул 2014.
Meksički namaz - pikantni gvakamole
Meksičku hranu sam jela po restoranima, ali je kod kuće nisam spremala, osim moje vege verzije čilija, uz koji sam pravila tortilje. Iako volim ljuto i namirnice karakteristične za meksičku kuhinju, nije me vuklo da nešto spremim sama. Do skoro, kad sam ponovo probala avokado...