tag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post6302894675054988862..comments2023-03-31T13:23:33.950+02:00Comments on Gaga u kujni: Domaći kefirGagahttp://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-63601461548436109992016-07-12T17:01:24.683+02:002016-07-12T17:01:24.683+02:00Poštovana, mislim da sam negde u receptu napisala ...Poštovana, mislim da sam negde u receptu napisala da teglu sa gljivom i kefirom stavim na hladno čim se odvoji surutka. Leti je to brže, za manje od 12 sati, pa mi onda sve čeka na ceđenje u frižideru duže od 12 sati. Da li je to dobro ili nije ne mogu da tvrdim, ali ja radim tako, a mi smo falabogu zdravi (ni kijavica da nas zakači od kako ga pijemo, evo sad će 4 godine).. Možda da se samo leti okrene raspored, pa da gljiva "radi" preko noći kada ja svežije, a ujutru (kada se odvoji surutka) da se preseli u frižider, odstoji do uveče kada se procedi i tako u krug. <br />Hvala na lepim rečima upućenim blogu i receptima, to i jeste moj cilj - da dam ideju drugima kako da spreme hranu malčice drugačije.. Biće mi drago da se javite, bilo da ste isprobanim zadovoljni ili imate neku primedbu. Srdačan pozdrav! ❤Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-79587788700810128572016-07-12T12:23:58.028+02:002016-07-12T12:23:58.028+02:00Поштована Драгана, пратим Ваш блог више од три год...Поштована Драгана, пратим Ваш блог више од три године, онако, из илегале,без коментара.Много јела сам правила по Вашим рецептима, и веома су укусна.Данас сам решила да Вам поставим питање, јер верујем да ћу добити прави одговор.Шта радите са кефиром када су високе температуре?Моја гљива се понаша другачије.Читала сам да гљива "не ради" на температурама вишим од 26 степени.<br />Хвала унапред и свако добро Вам желим.Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-64386415718225709062014-11-29T09:39:23.346+01:002014-11-29T09:39:23.346+01:00Mirjana,
hvala što pratite ovaj blog i što ste se...Mirjana, <br />hvala što pratite ovaj blog i što ste se javili. Poslala sam Vam mailom odgovor na ostalo što pominjete u komentaru.<br />Srdačan pozdrav :)))Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-69816956897065229592014-11-28T11:12:05.741+01:002014-11-28T11:12:05.741+01:00Postovana Dragana,
moje ime je Mirjana. Pratim Va...Postovana Dragana, <br />moje ime je Mirjana. Pratim Vas i jos nekoliko kulinarskih blogova. Vas mi se posebno svidja zbog laganijih jela i salata. Od nedavno sam promenila rezim ishrane (za sad jos uvek umereni LCHF) jer imam veliki visak kg. Ovaj rezim preporucuje uzimanje kefira. U mogucnosti sam da nabavim domace kravlje mleko, ali nemam sa cime da pravim kefir. Bila bih Vam zahvalna kad biste mi ustupili bebe od Vase gljive. Stanujem u Beogradu. Moj mail je ducentije@gmail.com. Hvala i pozdrav. MirjanaAnonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-70583309094749177352014-11-25T18:50:08.574+01:002014-11-25T18:50:08.574+01:00Dano moja, znam da je naša Mica "iz Aleksinac...Dano moja, znam da je naša Mica "iz Aleksinac" imala kefir gljivu, svi pamtimo njene kefir kifle sa Coolinarike :) U pravu si, kako je kefir dobar za piće, tako je i za testa, bude mekano nekoliko dana... mada, ja to nisam doživela jer sve pojedemo najkasnije sutradan :))) Hvala ti na čitanju!Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-23234651761808435282014-11-25T17:57:23.429+01:002014-11-25T17:57:23.429+01:00Baš si lepo i detaljno opisala pravljenje kefira. ...Baš si lepo i detaljno opisala pravljenje kefira. Pre tri godine sam od moje fejsbuk prijateljice Milice Sekulović dobila kefir gljivice i od tada ga redovno pravim, volimo ga. Ako mi se skupi veća količina tada napravim kiflice ili pogaču, umesto mleka stavim kefir testo je kao duša mekano sporije se suši.Dana Drobnjakhttps://www.blogger.com/profile/12955118045749656642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-82286579233461494692014-11-24T17:38:28.964+01:002014-11-24T17:38:28.964+01:00Dobro da reče hteča sam baš sad da se vratim na re...Dobro da reče hteča sam baš sad da se vratim na recept pa da ga smućkam da raste :-)Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-12070744865866792742014-11-24T16:12:01.318+01:002014-11-24T16:12:01.318+01:00Milkice, meni je u frižideru vazda nešto za hranje...Milkice, meni je u frižideru vazda nešto za hranjenje... Ili kefir gljiva, ili domaći kvasac (starter), ali volim jer to ne može da se kupi, imaš samo ako sam radiš. O tome da je zdravo da i ne govorim... :)))<br />Hvala ti na svraćanju ovde :*Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-10831514802392120282014-11-24T16:06:04.523+01:002014-11-24T16:06:04.523+01:00Renata, uhvati i mene kriza, al me prođe jer moj m...Renata, uhvati i mene kriza, al me prođe jer moj muž Zoki jedino taj kefir hoće da pije... Ni kupovni, ni jogurt, ni grčki jogurt, samo ovo. A i kad razmislim, dve godine me ni prehlada nije zakačila, a kamoli nešto više, pa zbog zdravlja i imuniteta teram dalje... Hvala ti na javljanju! :*Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-73191491296189898842014-11-24T16:03:47.496+01:002014-11-24T16:03:47.496+01:00Sneškiću, hvala što si se javila! Znaš gde uvek im...Sneškiću, hvala što si se javila! Znaš gde uvek ima kefir gljive, pa traži :*Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-51170358820214247322014-11-24T16:02:35.376+01:002014-11-24T16:02:35.376+01:00Draga moja Biljo, raduje me da kod tebe udomim deo...Draga moja Biljo, raduje me da kod tebe udomim deo moje Tibetanke... Poslala sam ti mail, pa ćemo dalje mailom da se dogovorimo :*Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-31407116007832804302014-11-24T14:23:49.568+01:002014-11-24T14:23:49.568+01:00Jao, sad si me podsetila na moju gljivu. Eno je u ...Jao, sad si me podsetila na moju gljivu. Eno je u frižideru, nisam ju hranila već neko vreme. :( Nadam se da je živa. Čim dođem kući idem da proverim šta je sa njom... Mi svi volimo kefir, ali ga zimi nekako slabije pijemo...Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-67943091986261009932014-11-24T13:02:21.061+01:002014-11-24T13:02:21.061+01:00Sve sam lepo pročitala i umemorisala, možda jednom...Sve sam lepo pročitala i umemorisala, možda jednom zatreba! Nale mi je dala gljivu pre par godina, napravila sam par puta i dosadilo mi je, priznajem.Renatahttps://www.blogger.com/profile/07018539154944440446noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-58817888275511504032014-11-24T10:42:15.444+01:002014-11-24T10:42:15.444+01:00Draga Gago, od ima par godina zivim u BG pa sam bl...Draga Gago, od ima par godina zivim u BG pa sam blize tebi nego sarajevskim specijalitetima :) Rado cu uzeti gljivu, dodjemo po nju gdje god treba! Hvala puno! Kefir ponovo dospijeva u zizu javnosti, pa sa slavom dolazi i znacajna cijena. Ja u svakom slucaju uvijek glasam za domace, nemjerljiva je radost kada covjek nesto sam napravi... :)Male carolijehttp://www.malecarolije.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-24954798310653903102014-11-24T09:07:03.179+01:002014-11-24T09:07:03.179+01:00Baš si lepo opisala sve faze pravljenja kefira! Ob...Baš si lepo opisala sve faze pravljenja kefira! Obožavam ga, i rado sam ga pravila (jel' treba da naglasim da je gljivica dobijena od tebe?), ali, onda mi je dosadilo to petljanje oko nje... na žalost... <br />Svakako, idem da odštampam ovaj tvoj tekst-recept-uputstvo, nikad se ne zna... ;-)ukuhinjiiokonjehttps://www.blogger.com/profile/17531629413124160487noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-58831083685854001122014-11-24T07:51:31.393+01:002014-11-24T07:51:31.393+01:00Ček da ti prvo donesem gljivu, sa kupovnim kefirom...Ček da ti prvo donesem gljivu, sa kupovnim kefirom neće...Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-12284506159377721222014-11-24T07:50:50.623+01:002014-11-24T07:50:50.623+01:00Vesna, važi! Čim budem krenula na tu stranu poneću...Vesna, važi! Čim budem krenula na tu stranu poneću i devojčicu koja voli kupanje u mleku... <br />Inače, ja sam preko skajpa kontrolisala mog Zokija kako i kad cedi gljivu dok sam bila u Grčkoj. Nije radio svaki dan, rekla sam mu tek svaki 3-4, ali mi je gljiva tako preživela. Ranije sam je zamrzavala, al je ovako ipak bolje. Hvala što si se javila :*Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-57146732567286737932014-11-24T07:45:59.380+01:002014-11-24T07:45:59.380+01:00Biljo, drago mi je da si i ti ljubitelj kefira. Na...Biljo, drago mi je da si i ti ljubitelj kefira. Na žalost, ja sam postala tek skoro, jer nisam imala prilike domaći da probam, a kupovni me nije privlačio. Ako hoćeš svoju kućnu proizvodnju, mogu da ti donesem gljivu kad budeš dolazila u Bgd. Hvala ti na javljanju :*Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-59919137187802233772014-11-23T18:35:55.545+01:002014-11-23T18:35:55.545+01:00Sad sam čitala i hleb. Propustila sam recept, to j...Sad sam čitala i hleb. Propustila sam recept, to je vreme spremanja Filipovog rođendana pa mi je jasno kako :-) Pbavezno ću da probam!Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-74779166024225595872014-11-23T18:27:54.100+01:002014-11-23T18:27:54.100+01:00Nekad smo ga redovno pravili. Prošle godine mi je ...Nekad smo ga redovno pravili. Prošle godine mi je Milkica dala gljivu al je ćerka zavatalila dok nismo bili tu, nisam uspela da je povratim. Mogla bi kafica i gljivica kad dolaziš u BGD :-)Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-54996521459134842682014-11-23T17:04:19.951+01:002014-11-23T17:04:19.951+01:00Divno Gago! Jako volim kefir, on je u sarajevskim ...Divno Gago! Jako volim kefir, on je u sarajevskim cevabdzinicama i buregdzinicama standardno pice! :) Znala sam da su potrebne gljivice da bi mlijeko "uzavrelo" ali sam sada odusevljena ovom malom kucnom proizvodnjom! Male carolijehttp://www.malecarolije.comnoreply@blogger.com