tag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post4926925206224068416..comments2023-03-31T13:23:33.950+02:00Comments on Gaga u kujni: Sušeni paradajzGagahttp://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comBlogger20125tag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-86650248944986227812016-09-15T16:36:43.168+02:002016-09-15T16:36:43.168+02:00Hvala najlepše na lepim rečima upućenim receptu! ❤...Hvala najlepše na lepim rečima upućenim receptu! ❤ Srdačan pozdrav! Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-83101670104576171302016-09-12T10:53:09.367+02:002016-09-12T10:53:09.367+02:00Makica
Pozdrav Gaga!
Sve pohvale za napisan recept...Makica<br />Pozdrav Gaga!<br />Sve pohvale za napisan recept. Nikad lepše napisano, sa slikama i svojim primerima. Svaka čast i kako ste nam opisali svoja iskustva i saznanja, kako mi ne bi lutali. Hvala Vam na tome. Pogledaću i druge recepte :)<br />Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-88763347889787595652016-08-28T18:32:29.660+02:002016-08-28T18:32:29.660+02:00Stefane, hvala ti puno na javljanju i lepim rečima...Stefane, hvala ti puno na javljanju i lepim rečima... Pišem i kuvam kako inače sve radim - nekada polako i detaljno, a nekad na brzinu i nestrpljivo pa šta ispadne! :)))<br />Drago mi je da si se upustio u sušenje paradajza, videćeš da nije nikakva mudrost, samo treba sačekati da se "meso" paradajza lepo osuši. A onda biraj začine kojima ćeš ga namirisati i način kako ćeš ga jesti..<br />Pozdrav tebi i tvojoj curi! 👋Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-33444815052656551192016-08-27T08:29:28.884+02:002016-08-27T08:29:28.884+02:00Interesantan blog Gago. Naso te preko googla traze...Interesantan blog Gago. Naso te preko googla trazeci recept za suseni paradajz. Ja i cura ga obozavamo!!<br /><br />Do sad sam ga nasao samo u jednom dobrom/skupom restoranu, i palo mi je na pamet zasto ga ne bi napravili :).<br /><br />Hvala na receptu, lepo pises, prirodno, neka tako i ostane.<br /><br />Pozdrav!Stefanhttps://vanila.ionoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-79250551485967967102016-08-07T10:21:46.289+02:002016-08-07T10:21:46.289+02:00Bravo za samostalno sušenje! 👍 A što se soli tiče...Bravo za samostalno sušenje! 👍 A što se soli tiče, eto potvrde da se uči ili na tuđem iskustvu ili na sopstvenim greškama.. So uglavnom u kombinaciji sa paradajzom rastera muve i ose, a može i da se preko paradajza raširi tanka gaza ili mrežica od tila, pa je paradajz zaštićen.. Pozdrav i hvala na javljanju! Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-6664228946073444382016-08-06T08:17:57.795+02:002016-08-06T08:17:57.795+02:00Prošle godine sam prvi put probao da sušim, i to p...Prošle godine sam prvi put probao da sušim, i to po osećaju, na suncu, bez da čitam bilo koji recept. Imao sam problem sa insektima, ali mi nije palo na pamet da ga posolim.<br />Potom sam ga nožem usitnio. Uz razne sastojke sam napunio par teglica (glavni su mi so, beli luk, ljuta papričica, maslinovo ulje i origano). U frižideru se očuvalo i do dana današnjeg a ukusom sam fasciniran. Upravo krećem da pravim ovogodišnju turu, samo što ću ga unapred posoliti :)Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/07358415138773277072noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-7668895512521141942016-07-28T07:39:55.575+02:002016-07-28T07:39:55.575+02:00Hvala tebi na javljanju.. ❤Hvala tebi na javljanju.. ❤Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-73104397356044147302016-07-26T09:39:40.178+02:002016-07-26T09:39:40.178+02:00hvala! ♥
hvala! ♥<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/17700900384225063570noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-30773053998648302262015-08-17T18:41:43.201+02:002015-08-17T18:41:43.201+02:00Pritisni prstom "meso" paradajza, ako je...Pritisni prstom "meso" paradajza, ako je suvo i nema soka onda je osušeno... Na suncu skoro da ne može da pregori, a u rerni sve zavisi od temperature i koliko je paradajz mesnat.. .Ako se smanji temperatura onda se sušenje razvuče na desetak sati, ali je sigurnije... Javi utiske kad ga napraviš :))) Pozdrav i hvala ti na javljanju. ♥Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-20249931649140606952015-08-17T16:50:03.662+02:002015-08-17T16:50:03.662+02:00Draga Gago, tvoj recept mi se mnog dopada, a pošto...Draga Gago, tvoj recept mi se mnog dopada, a pošto mnogo volim mediteranske kombinacije masline-sir-paradaj i začini volela bih da probam. Kako da da odredim kada je dovoljno osušeno a da ne presušim?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-1716619665911176862015-07-22T11:57:12.223+02:002015-07-22T11:57:12.223+02:00Milkice, znam i ja da hoće da pregori na prejakom ...Milkice, znam i ja da hoće da pregori na prejakom suncu, desilo se meni jedne godine jer sam sušila u podne na 40°C. Preporučuju da se na ekstremno visokim temperaturama pokrije gazom ili tilom (kako kaže Pata), dodaću gore u recept. Ja ih već nekoliko godine zamrzavam i to mi je najsigurnije čuvanje. Smokve nisam sušila, a mogla bih... Hvala ti na javljanju! ♥Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-51326426572993640792015-07-22T11:28:01.040+02:002015-07-22T11:28:01.040+02:00Ovi tvoji paradajzići su super! Ja sam bila odušev...Ovi tvoji paradajzići su super! Ja sam bila oduševljena. Još uz domaći hleb sa starterom - savršeno! :) Mi ih pravimo svake godine, ali najčešće ih presušimo i to me nervira. Vidim da si napisala da ne mogu izgoreti na suncu. Pa - mogu. :) Nama se to desilo. :) Ove godine ću opet raditi, ali neću ih zalivati maslinovim uljem već ću ih u zamrzivač. Tako sam prošle godine sušila smokve u rerni i to namerno da ne budu presuve, pa u zamrzivač. Mnogo su dobre! :)Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-31256129125705781252015-07-22T10:50:18.210+02:002015-07-22T10:50:18.210+02:00Samo napred - ko ga jednom napravi više ne odustaj...Samo napred - ko ga jednom napravi više ne odustaje! Meni je upravo stiglo 5 kila sa pijace, bacam se na posao!<br />Hvala ti na javljanju, javi utiske kad bude gotov ♥Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-6157653574285613652015-07-22T09:53:33.716+02:002015-07-22T09:53:33.716+02:00Hvala za ovaj post! Ovog momenta iedm da kupim par...Hvala za ovaj post! Ovog momenta iedm da kupim paradajz i da se radujem rezultatu...katin špajzhttps://www.blogger.com/profile/11715644470732806691noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-34581412552081043432015-07-22T09:40:43.700+02:002015-07-22T09:40:43.700+02:00Paradajz mora skroz da se osuši inače ili buđa, il...Paradajz mora skroz da se osuši inače ili buđa, ili krene vrenje u tegli i onda ulje kipi... Kad ga začinim i nalijem hladno ceđenim maslinovim uljem, nema boljeg dodatka uz svež hleb (umočim malo u ulje) i sir. Naravno, predhodno ga malo ocedim od ulja. U kuvana jela ga nikada nisam stavljala. Dala sam gore više predloga kako da se koristi i čuva, pa ko kako voli... Hvala ti na javljanju! ♥Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-24053189504056220832015-07-22T09:09:55.070+02:002015-07-22T09:09:55.070+02:00Gago ja sušim paradajz ali nikad nisam vadila seme...Gago ja sušim paradajz ali nikad nisam vadila seme a one male i ne sečem. Prvi put sam ih sušila da ne budu skroz suvi ali kada sam ih stavila u teglu i nalila maslinovim uljem počeli su da bukvalno izlaze iz tegle, da kipe. Čuvala sam ih u frižideru i opet. Muke sam imala da pokupim uljem koje je izlazilo iz tegli i stalno mi prljalo frižider i to su tegle bile zatvorene. Sledeće godine sam ga osušila do kraja i nalila i bilo je OK. Kad ga stavim u jelo on ponovo omekša ali nisam probala ovako da ga jedem jer meni je to mnogo ulja. Kad ga izvadim iz tegle a on sav u ulju meni se to nejede. Kažeš da čuvaš u zamrzivaču tvoj paradajz, to je dobro rešenje a ja bi sve da izbegnem zamrzivač ali moraću i ja da ga ne bi previše sušila. Inače dopada mi se ovaj tvoj način sa vadjenjem semenki probaću ove godine tako a pogotovo što ja imam baš taj paradajz šljivar. Njega koristim za pelat a ovaj drugi sam sušila uglavnom čeri jer je sitan ali isprobaću i tvoj način.snesko domacicahttps://www.blogger.com/profile/02315258451689996010noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-24985700463180171232015-07-20T09:38:15.392+02:002015-07-20T09:38:15.392+02:00Pata je zakon! Za sušeni paradajz sam čula na Cool...Pata je zakon! Za sušeni paradajz sam čula na Coolinariki, videla da ga naši uvoze iz Italije i Grčke, mislila da je to ovde kod nas novina, a onda nađem kod Pate recept i sednem na goozu! Pre više od pola veka je ona za taj recept znala u "Srbiji, brale" a drugi nam sad prodaju pamet... Drago mi je da ćeš u poduhvat, javi utiske ♥Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-63408113462005533552015-07-20T07:44:09.225+02:002015-07-20T07:44:09.225+02:00Vreme idealno za poduhvat! Probaću i po Pati :-)Vreme idealno za poduhvat! Probaću i po Pati :-)Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-62614336628601828922015-07-19T19:24:52.555+02:002015-07-19T19:24:52.555+02:00Dobrila, biće mi drago da ih radiš po ovom receptu...Dobrila, biće mi drago da ih radiš po ovom receptu! ♥ Javi utiske kada bude gotovo sušenje i proba...Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-61066273849432450172015-07-19T18:00:39.131+02:002015-07-19T18:00:39.131+02:00Gago,ovo je odlican recept,sada kad je ovako sunca...Gago,ovo je odlican recept,sada kad je ovako suncano pokusacu kao i Vanja iz Podgorice da susim na suncu!Pozdrav♥Ringlica receptihttps://www.blogger.com/profile/08125446399577687681noreply@blogger.com