tag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post5197515492679087483..comments2023-03-31T13:23:33.950+02:00Comments on Gaga u kujni: Pizza - pita sa ovsenim brašnom i prazilukomGagahttp://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comBlogger17125tag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-7415098778419993672016-04-28T09:36:55.585+02:002016-04-28T09:36:55.585+02:00Šta da kažem, nego da sam vesela što ću na neki na...Šta da kažem, nego da sam vesela što ću na neki način da i ja budem deo ekipe za hrono doručak, makar kao pita ;) I ja sam na (labavoj) hrono ishrani, nečega se baš pridržavam (hleb za ručak ni uz sarmu), doručak mi je uglavnom hrono, jedino me užina malo-malo zaskoči.. :)<br />Pozdrav i tebi 🌺Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-8336325999605868942016-04-27T23:09:24.095+02:002016-04-27T23:09:24.095+02:00Samo da ti javim da je pita ponovo u rerni. Ne pod...Samo da ti javim da je pita ponovo u rerni. Ne podgrevam sinoćnju nego pravim novu! Dupla i po ;) mera, nosim sutra na posao za moju hrono-doručak ekipu :)<br />Pozdrav!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-45146371301574131712016-04-27T10:01:19.995+02:002016-04-27T10:01:19.995+02:00Majo, ma u suštini je nebitno kako sam ja shvatil...Majo, ma u suštini je nebitno kako sam ja shvatila tvoje zapažanje, važnije mi je da ti je već iz drugog puta testo ispalo ok i da ti se ukus pite sviđa. Pozdravljam te i hvala na javljanju! ♥Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-71926969903167413362016-04-27T01:21:59.520+02:002016-04-27T01:21:59.520+02:00Žao mi je što je jedno izneto zapažanje, sa sve na...Žao mi je što je jedno izneto zapažanje, sa sve napomenom da nije rađeno baš po receptu, deklarisno kao primedba na recept :( <br /><br />Inače, i ja sam pravila ponovo večeras, jer mi se pita baš dopala konceptualno. Htela sam da probam neke izmene i u filu, a i da zamesim tvrđe testo ovaj put. 120 g ovsenog brašna + 70 ml vode, bilo je čvršće i manje lepljivo nego ono prethodno testo, ali ne tako čvrsto da može bez trunke brašna da se valja (u mom slučaju). Što i nije bitno, jer uz nešto brašna posutog po stolu i preko testa sa gornje strane, uspešno sam rastanjila testo oklagijom i bez problema prenela u pleh. Inače, nisam do sada koristila Lučar ovseno brašno, nego Vega, sasvim je moguće da su drugačija. Heljdina sam, recimo, koristila nekoliko različitih, i nailazila na baš velike razlike između njih. <br /><br />Pozdrav, hvala na inspiraciji i receptu, i izvini ako je došlo do nesporazuma!<br /><br />p.s.<br />Ako ne stignem do kraja FBI mandata, a onda ću naknadno pisati na blogu o ovoj ukusnoj pitici... :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-55862124525176965482016-04-26T13:54:14.294+02:002016-04-26T13:54:14.294+02:00Majo, napravila sam testo samo od 120 gr ovsenog i...Majo, napravila sam testo samo od 120 gr ovsenog i 70 ml vode, sve imaš sad ubačeno u recept kao napomenu, sa slikama of kors. Sledeće je javna arbitraža ili kod mene ili kod tebe ;)Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-58014701178759131022016-04-26T12:13:37.367+02:002016-04-26T12:13:37.367+02:00Valjam ga i ja na stolu i posipam brašnom, nego mi...Valjam ga i ja na stolu i posipam brašnom, nego mi se to podrazumevalo kad sam napisala "kao za pizzu", pa nisam stavila u tekst, ali ću dodati napomenu. Odoh sad da zamesim testo samo od 120 gr ovsenog brašna i 70 ml vode, kako sam gore napisala...Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-62294081946806828572016-04-26T09:56:26.172+02:002016-04-26T09:56:26.172+02:00120 g ovsenog i 80 ml vode - ta smesa je vrlo tešk...120 g ovsenog i 80 ml vode - ta smesa je vrlo teška-lepljiva, a ja sam je kašikom nanosila direktno na pleh (papir), i ono sve ostaje na kašiki, teško se razmazuje. Mokrim rukama sam utapkala testo. Da je bilo manje tečnosti, verovatno bi bilo i manje lepljivo, a i mogla sam da valjam testo na stolu i da posipam brašna koliko god treba da se ne bi lepilo, ali eto sve to nisam... U svakom slučaju praviću ponovo, jer mi se baš dopalo, pa ću ukrotiti testo drugačije. :)Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-67399376575020702642016-04-26T07:02:07.684+02:002016-04-26T07:02:07.684+02:00Drago mi je da je bilo ukusno! ♥ Nego me čudi da t...Drago mi je da je bilo ukusno! ♥ Nego me čudi da ti se ovseno brašno lepilo.. Možda da si smanjila tečnost, jer i sama znaš da ne "piju" sva brašna isto vodu. Često pravim <a href="http://gagasrce.blogspot.rs/2015/01/brze-posne-lepinjice.html" rel="nofollow">lepinjice</a> od čistog ovsenog, bude mi testo čak suvo i pečene su krte, lome se. Više mi se lepi raženo, mada je i tu do proizvođača... U svakom slučaju se radujem da ti se ukus ove pite dopao, hvala što si je isprobala :* Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-73306562206908492392016-04-25T23:37:09.952+02:002016-04-25T23:37:09.952+02:00Pravila sam, savršeno je ukusno! Malo me namučilo ...Pravila sam, savršeno je ukusno! Malo me namučilo testo jer sam koristila samo ovseno brašno, a ono je lepljivo sačuvaj bože, čak se i za papir zalepilo, uhhh! Ali ukuuuuus... I baš taj spoj ukusa, ovas (ovseno brašno ima neku dubinu posebnu) + praziluk (slatkasto) = predobro!Maja Babićhttps://www.blogger.com/profile/00087485577635565902noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-60839580842463192152014-03-02T10:03:31.958+01:002014-03-02T10:03:31.958+01:00Ljiljče, ovo je baš jednostavno, a praziluk ima ta...Ljiljče, ovo je baš jednostavno, a praziluk ima tako fini slastan ukus... ;)<br />Hvala ti! :*Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-91229186306920974002014-02-28T21:21:31.452+01:002014-02-28T21:21:31.452+01:00I ja ga volim, pita od praziluka mi je jedna od om...I ja ga volim, pita od praziluka mi je jedna od omiljenih. I ovo bas fino izgleda :)<br />Posaljem prijateljici recept, ona je isto ljubitelj :)Ljiljanahttps://www.blogger.com/profile/02482875670219666097noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-10499103000302179382014-02-28T17:05:37.267+01:002014-02-28T17:05:37.267+01:00Vesna, hvala ti! Šteta što ti stomak ne "ljub...Vesna, hvala ti! Šteta što ti stomak ne "ljubi" praziluk, meni je baš fin i sladak ;))) <br />A što se testa tiče, ovseno brašno je masnjikavo i bude baš dobro za pite i pizze... :DGagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-80536326809647218512014-02-28T07:15:53.470+01:002014-02-28T07:15:53.470+01:00Odlično Gago. Tako mi je krivo što mom stomaku pra...Odlično Gago. Tako mi je krivo što mom stomaku prailuk nikako neprija. Zato ću pribeležiti ovo interesantno testo.Vesna Nesichttps://www.blogger.com/profile/13484738309125725705noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-26218823798205157462014-02-27T16:41:08.384+01:002014-02-27T16:41:08.384+01:00Miki, obično, a baš ukusno... Hvala ti na javljanj...Miki, obično, a baš ukusno... Hvala ti na javljanju! :*Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-40914037266998175592014-02-27T16:40:02.970+01:002014-02-27T16:40:02.970+01:00Nale, fala ti! A toliko je jednostavan... :)))Nale, fala ti! A toliko je jednostavan... :)))Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-92123498880431220772014-02-27T13:11:36.390+01:002014-02-27T13:11:36.390+01:00Odlična pita!!!Odlična pita!!!Mimihttps://www.blogger.com/profile/03470793036477734895noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-49291404471868904672014-02-27T10:05:51.947+01:002014-02-27T10:05:51.947+01:00Super recept Gago!Super recept Gago!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06341657015641972965noreply@blogger.com