tag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post3358884040501761958..comments2023-03-31T13:23:33.950+02:00Comments on Gaga u kujni: Pečene tufahijeGagahttp://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comBlogger29125tag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-12435419912066997042016-03-07T12:30:38.646+01:002016-03-07T12:30:38.646+01:00Hi, hi.. tebe ne pecka jezik od ljutog, već od sla...Hi, hi.. tebe ne pecka jezik od ljutog, već od slatkog.. ☺ Hvala ti na javljanju ♥Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-15849518407780571182016-03-06T18:00:54.173+01:002016-03-06T18:00:54.173+01:00Divno izgledaju! Moja prva asocijacija na tufahije...Divno izgledaju! Moja prva asocijacija na tufahije je peckanje jezika, valjda od te specificne kombinacije sa orasima.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/16413847636156461025noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-52329899833362436042016-03-02T07:51:08.514+01:002016-03-02T07:51:08.514+01:00I ja na neke deserte zaboravim jer bih da probam n...I ja na neke deserte zaboravim jer bih da probam nešto novo, ili sam ih izgustirala, pa kad napravim čudim se što ih češće ne pravim.. Hvala ti na javljanju ♥Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-74847149149243604042016-03-02T07:47:48.716+01:002016-03-02T07:47:48.716+01:00Dobrila draga, hvala ti ♥Dobrila draga, hvala ti ♥Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-76218125972530067862016-03-02T01:00:30.067+01:002016-03-02T01:00:30.067+01:00Izgledaju tako dobro;...nije mi jasno zasto ih sko...Izgledaju tako dobro;...nije mi jasno zasto ih skoro nikada ne pravim, ali promijenice se i to!jasna varcakovichttps://www.blogger.com/profile/05996238860556223973noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-4192840407721313522016-03-01T20:02:28.862+01:002016-03-01T20:02:28.862+01:00Gago predivne su!Gago predivne su!Ringlica receptihttps://www.blogger.com/profile/08125446399577687681noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-66384917018406632332016-03-01T13:59:29.834+01:002016-03-01T13:59:29.834+01:00Neka.. Vidim da imenjak ima profilnu sliku sa lađe...Neka.. Vidim da imenjak ima profilnu sliku sa lađe, pa može malo i da me provoza ;)))Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-79761330911067805362016-03-01T13:46:06.581+01:002016-03-01T13:46:06.581+01:00hvala za rcp.a on mi se namestio na emailu pa ne m...hvala za rcp.a on mi se namestio na emailu pa ne mogu da ga se otarasim ;)<br /><br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/04759368868878228205noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-62057950874129322842016-03-01T13:40:58.782+01:002016-03-01T13:40:58.782+01:00Zokooooooo! ♥ Što ne vičeš da si ti, nego podmećeš...Zokooooooo! ♥ Što ne vičeš da si ti, nego podmećeš muža?! Mada je Sopić retko prezime, mogla sam plavušica i da uključim glavu :)))Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-70522930914015598292016-03-01T12:06:32.060+01:002016-03-01T12:06:32.060+01:00Ne razumem najbolje u čemu je problem, ali evo ovd...Ne razumem najbolje u čemu je problem, ali evo ovde ću da kopiram pripremu: <br />6 jabuka oljuštiti i izdubiti (po želji ostaviti vrh) pa svaku uvaljati u šećer(ukuono 200 gr). Staviti ih u pleh preko papira za pečenje. Orah (80 gr) i ostatak šećera izmešati i puniti jabuke. Pokriti dobro folijom i peći na 200°C oko 30 minuta. Skinuti foliju i peći još 5 minuta da jabuke i orah dobiju boju. Pečene jabuke izvaditi na tacnu da se ohlade. Sipati u šerpicu vodu, dodati šećer, pa prokuvati da se šećer skroz otopi i sirup zgusne. Preliti tufahije. Pre služenja tufahije ukrasiti šlagom i preliti karamelom...Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-43553086221053899212016-03-01T11:38:18.831+01:002016-03-01T11:38:18.831+01:00ma bojim se da će se kuvanjem iskreno i lakše rasp...ma bojim se da će se kuvanjem iskreno i lakše raspasti, ovako mislim da nema šanseKao na dlanuhttps://www.blogger.com/profile/10202727709450858227noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-10893743965649779082016-03-01T11:37:43.323+01:002016-03-01T11:37:43.323+01:00je je slažem se ;)))je je slažem se ;)))Kao na dlanuhttps://www.blogger.com/profile/10202727709450858227noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-64095047260452310172016-03-01T10:48:27.921+01:002016-03-01T10:48:27.921+01:00imam problem da pročitam prvi deo pripreme a baš b...imam problem da pročitam prvi deo pripreme a baš bih volela da probam i ovako da ih pravim jer volim tufahijeAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/04759368868878228205noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-8222840295663316802016-03-01T09:32:03.524+01:002016-03-01T09:32:03.524+01:00Moja "bolest" je čitanje deklaracija na ...Moja "bolest" je čitanje deklaracija na ambalaži.. :)))Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-49367351740745493602016-03-01T09:20:30.473+01:002016-03-01T09:20:30.473+01:00Draga Gago, hvala ti na odgovoru i jesam zadovoljn...Draga Gago, hvala ti na odgovoru i jesam zadovoljna sam. Evo i sada imam tu plavu slatku pavlaku u frižideru, pravo da ti kažem, nikad nisam zagledala šta piše na njoj osim slike koja mi je ukazivala na to šta sam kupila a inače nikada je nisam probala pre mućenja. Kad sam sad pogledala sliku ti si u pravu. Sad bih rekla da je verovatno i moj sin mislio na ovu plavu slatku pavlaku jer mi nismo polemisali boju pakovanja već samo oko toga da li je slatka pavlaka i jedno i drugo. Po meni nije logično jer bi trebale u startu da nose drugo ime, kao što reče Aliki kako je kod njih u Grčkoj, pošto ova slatka bi trebala da stvarno bude slatka dok ova druga možda neutralna ili što da ne i slana. Mnogi ne čitaju šta piše na ambalaži, mada ja obavezno sve pročitam u detalje pre nego što kupim, ali eto ovu nisam nikad zagledala već sam ih samo razlikovala po boji a ne hemijski sastav. Malo naivno ali tako je. Hvala ti jer si razrešila moje nedoumice a sinu moram da kažem da naše neslaganje o temi je bilo samo zato što nismo govorili o boji pakovanja pa se samim tim nismo ni dobro razumeli. On u restoranu koristi kravicu i uvek je bio uporan u svom stavu a ja nisam mogla da verujem šta priča, nije mi bilo logično. Pozdravljam te puno i opet sam od tebe naučila nešto novo. Pozdravljam te i hvala ti za informaciju.snesko domacicahttps://www.blogger.com/profile/02315258451689996010noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-78297065504162487652016-03-01T08:20:56.555+01:002016-03-01T08:20:56.555+01:00Snežana, naravno da te se sećam, drago mi je da ke...Snežana, naravno da te se sećam, drago mi je da kefirna zrnca i domaći kefir koji od njih praviš pomažu tebi i tvojima ♥ <br />Što se slatke pavlake tiče, najbolja za karamel je mlečna, ona koju i ti koristiš - plava Imlekova (<a href="http://i1288.photobucket.com/albums/b487/gagaherc/slike%20za%20blog/slatka-pavlaka_zpsi07nd25h.png" rel="nofollow">Klikni na ovaj tekst za sliku!</a>) Ako si je probala pre nego je zasladiš, ona je neutralnog ukusa i ima 36% mlečne masti. Tvoj sin greši, plava nije zaslađena - od nje može da se umuti šlag, dobra je za karamel, ali je dobra (i ja je koristim) i za kuvanje (na ambalaži piše da može i jedno i drugo). Ona druga zelena koja je za kuvanje ima 20% m.m. i dobra je za kuvanje, a za karamel bi verovatno mogla (ja nisam probala!), ali bi se on duže kuvao zbog manje masnoće i ne mogu da garantujem da bi bio isti kao sa plavom. Moglo je jedno vreme da se nađe i mlečno <a href="http://www.konzumshop.ba/images/products/023/02330407l.gif" rel="nofollow">Dukatovo vrhnje za šlag!</a>, ali je Imlekova pavlaka češća po našim radnjama, mada je sve više potiskuju ove veštaćke biljne. <br />Pozdravljam te puno, nadam se da je odgovor zadovoljavajući. :)Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-22177982865058469542016-02-29T22:44:08.236+01:002016-02-29T22:44:08.236+01:00Gago baš malopre sam postavila pitanje Aliki uvezi...Gago baš malopre sam postavila pitanje Aliki uvezi karamela ali pitanje je i za tebe jer vidim da ste obe komentarisale pitanje slatke pavlake oko koje uvek imam nedoumicu. Naime mlečna slatka pavlaka, ovde u Beogradu je Imlekova kravica, i ja je koristim za šlag kad filujem kolače. Onu drugu pavlaku sa kravicom u zelenom pakovanju na kojoj piše da je za kuvanje koristim za stavljanje u jelo ili sosove. Koju si ti koristila, jer u radnjama su sve biljne osim ovih a moj sin, koji je kuvar tvrdi da su obe ove pavlake sa kravicom i plava i zelena ista stvar samo što je plava zasladjena i da mogu obe da se kuvaju. Molim te odgovori mi koju si ti pavlaku koristila, mislim na marku i boju pakovanja jer na svima piše slatka pavlaka pa se jedino vizuelno snalazim. Hvala ti. PS ako me se ne sećaš ja sam ona Snežana iz Surčina, kojoj si poslala kefirna zrnca pre nekih godinu i po dana i kad sam već dotakla ovu temu, bezgranično sam ti zahvalna na tome jer si nam puno pomogla u zdravstvenom smislu. Od tada te stalno pratim.snesko domacicahttps://www.blogger.com/profile/02315258451689996010noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-66208122898511115552016-02-29T22:15:05.020+01:002016-02-29T22:15:05.020+01:00Hvala, Gordana ♥ Volim da ugodim gostima, pa tako ...Hvala, Gordana ♥ Volim da ugodim gostima, pa tako i mojoj drugarici koja voli tufahije.. Ne moraš da čekaš do leta, jabuka i oraha bar ima preko cele godine :)Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-79656572298823965182016-02-29T22:11:07.710+01:002016-02-29T22:11:07.710+01:00Hvala ti, Agnieszka ♥ Jabuke se na ovaj način dugo...Hvala ti, Agnieszka ♥ Jabuke se na ovaj način dugo spremaju u Bosni, ali su omiljene i u Srbiji.. Pozdravljam i ja tebe :* Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-60573834548312094782016-02-29T22:08:25.741+01:002016-02-29T22:08:25.741+01:00Hvala ti, draga ♥ Meni su lakše za spremanje ovako...Hvala ti, draga ♥ Meni su lakše za spremanje ovako pečene, smeta mi isparavanje kada se kuvaju klasično..Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-4002017402842941082016-02-29T22:06:48.404+01:002016-02-29T22:06:48.404+01:00Povedi i mene, da obnovim gradivo! :))) U društvu ...Povedi i mene, da obnovim gradivo! :))) U društvu je lepše!Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-46046867526451574322016-02-29T22:05:17.302+01:002016-02-29T22:05:17.302+01:00U mladosti sam baš često išla u Sarajevo, a tufahi...U mladosti sam baš često išla u Sarajevo, a tufahije su bile obavezan deo programa i po tradiciji uvek u "Evropi". Drago mi je da ti se ove moje sviđaju, a meni je lakše ovako spremanje u rerni.. Hvala na svraćanju! ♥Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-51551825780104249632016-02-29T22:00:51.481+01:002016-02-29T22:00:51.481+01:00Nalence, hvala ti ♥ Malo sam ih ušminkala karamelo...Nalence, hvala ti ♥ Malo sam ih ušminkala karamelom ;)Gagahttps://www.blogger.com/profile/11397885941867610844noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-69185611930644980992016-02-29T15:14:30.020+01:002016-02-29T15:14:30.020+01:00Kod tebe uvijek nesto fino :) Prekrasno izgledaju,...Kod tebe uvijek nesto fino :) Prekrasno izgledaju, nisam ih jela bar 100 godina :) Moracu potraziti na ljetnom odmoru. Gordana - KuhinjskePrice.comhttps://www.blogger.com/profile/18078076407444181722noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5058975750683355580.post-72029181234477462182016-02-29T14:19:54.381+01:002016-02-29T14:19:54.381+01:00Uwielbiam pieczone jabłka. Twoja wersja jest tak b...Uwielbiam pieczone jabłka. Twoja wersja jest tak bogata i apetyczna, że zapisuję sobie przepis do wypróbowania! Pozdrawiam Kochana!!!Rozpustne gotowaniehttps://www.blogger.com/profile/14180828937533318632noreply@blogger.com