Странице
▼
уторак, 28. март 2017.
субота, 25. март 2017.
Patatas bravas - krompir u aromatičnom sosu
Blog "Kuhinjske priče" je jedan od mojih najomiljenijih i baš redovno ga pratim, a piše ga draga prija Gordana koja već dugo živi u Danskoj. Na blogu najviše piše o hrani, ali i o mnogim detaljima života u Danskoj, kao i o zanimljivostima iz celog sveta. Interesantni su njeni utisci sa putovanja, sa kojih obavezno kao suvenir donese recept za jelo koje je specifično za podneblje gde je boravila..
понедељак, 20. март 2017.
Rižot sa spanaćem
Recepata za rižot na našim blogovima ima koliko vam duša hoće, sa jednim ili više dodataka, ali ovako jednostavnih samo sa spanaćem je baš malo.. A protekle zime sam se navadila da ga spremam baš ovako! Našla sam fini smrznuti spanać u listovima, pa se jelo skoro uopšte ne razlikuje od onog koje se napravi sa svežim spanaćem.
среда, 15. март 2017.
Začinjeni karfiol iz rerne
Od kako sam pre par godina otkrila karfiol pečen u rerni drugačije ga ne spremam. Lakše mi je (a i ukusnije) nego da ga kuvam, pa onda još jednom termički obrađujem, bilo da ga pohujem ili gratiniram. Ovaj današnji recept je nadogradnja onog ranijeg jednostavnog, a jelo koje se dobije ima divan orijentalni šmek i vole ga čak i oni koji inače nikako ili nerado jedu karfiol..
петак, 10. март 2017.
Vrh kocke
Pored mene bi svi časopisi propali, ništa već dugo ne kupujem.. Davno sam, još kao dete, kupovala Politikin zabavnik, kasnije kao cura Tinu i Bazar, od stranih Mari Kler i muzičke časopise Melodi mejker i Bravo. Posle su me sasvim druge vrste opuštanja zanimale, časopise sam izgustirala. Dešavalo se da mi padne šaka neki tuđi već pročitani i ja ga prelistam, ali uglavnom sam i dalje prema njima skroz nezainteresovana i ravnodušna..
Zato ja recepte nikada ne "pokupim" iz časopisa. Ili mi ih došapne neka drugarica ili rođaka, a često ih pronađem švrljajući po Internetu ili na kuvarskim TV kanalima.
Zato ja recepte nikada ne "pokupim" iz časopisa. Ili mi ih došapne neka drugarica ili rođaka, a često ih pronađem švrljajući po Internetu ili na kuvarskim TV kanalima.
понедељак, 6. март 2017.
Falafel
Falafel sam pravila i od kuvanih leblebija i od nekuvanih, i došla do zaključka da su to dve potpuno različite stvari što se tiče ukusa i to u korist nekuvanih! Iako izgleda da je lakša priprema od kuvanih u praksi nije tako, a struktura i ukus su mnogo bolji sa sirovim, samo natopljenim u vodi.
среда, 1. март 2017.
Posna sarma sa maslinama
Kod mene je sarma uvek posna, a recept kako je ja spremam je već duže vreme ovde jedan od najposećenijih. Iako sam je u gostima jela pripremljenu sa drugačijim nadevom i čitala druge recepte, moja mi je bila uvek najbolja i godinama ne odstupam od takvog načina spremanja. A onda joj je rame uz rame stala Zorkina sarma. Kada čitate recept mislite da nije ništa specijalno - luk, pirinač, malo začina i nekoliko maslina. E, baš tih nekoliko maslina od ove sarme čini čudo, odnosno savršeno jelo!