Странице

уторак, 26. јануар 2016.

недеља, 24. јануар 2016.

Salata od komorača



Za one koji još nisu probali komorač, preporučujem ovu baš jednostavnu salatu za prvi susret sa njim! Malo sastojaka, lako se sprema, a kremasta, fina i ukusna... 

четвртак, 21. јануар 2016.

Proja od prosenog brašna



Ako ste žensko, predpostavljam da ste se kao dete barem jednom igrale malim šerpicama, šoljicama i spremale ručak za omiljenu lutku. Ako niste, onda ste čuli verovatno čuli za priču "Guliverova putovanja" i Liliput, zemlju u kojoj žive mali ljudi u malim kućama sa malim pokućstvom i sudovima.

недеља, 17. јануар 2016.

Mus od lososa



U hiper-marketu jednog velikog trgovinskog lanca sam pre nekih godinu dana kupila divnu paštetu od lososa, po relativno povoljnoj ceni. Sastav nije ni malo loš, odnosno ni jedna od komponenti po meni nije zabrinjavajuća. Tu su: 40% dimljenog lososa, 20% običnog lososa, voda, biljno ulje, mlečni proteini, biljno vlakno, krompirov skrob, so, celer, slačica. Za industrijski proizvod više nego zadovoljavajuće, pa je povremeno kupim jer mi je fina za doručak.

среда, 13. јануар 2016.

Mileram torta



Godinama gledam kako drugi prave ovu tortu, najzad je došla na red kod mene i to za našu godišnjicu braka  Mislili smo da izađemo negde na ručak/večeru (naravno sa sve desertom na kraju), ali nam je sneg pomrsio račun i nije nam bilo zgodno da iz naše divljine skockani prtimo kroz sneg stazu do druma. Smislila sam fini i jednostavni ručkić, a imala sam kod kuće i materijal za pola mere ove torte, pa sam zato napravila manju. Ne bojte se, recept koji ću vam ispod ispisati biće za punu meru i kompleKtan :)

субота, 9. јануар 2016.

Pogačice "koliko - toliko"



Pogačice koje je spremala još moja baba. Pa mama. Pa onda strina, tetka, ujna, komšinica i ko sve još, jer su bile u modi! I ja sam kasnije, pogotovo dok smo devedesetih imali kozu i u kući bilo sira na pretek. Nije bilo para za puter, pa sam ih pravila sa margarinom, a brašno smo donosili direktno iz mlina, na džakove...

уторак, 5. јануар 2016.

Salata od sočiva



Spadam u one retke koji vole sočivo više od pasulja. Volim ga spremljenog kao varivo, a volim i salate od njega (obično ga pomešam sa lukom i začinim). Volim ga jer se relativno brzo skuva i ima prijatan i blag ukus. Volim što u poslednje vreme mogu da ga kupim već skuvanog u konzerviVećina njih koje poznajem ga vrlo retko ili nikako ne koristi. A šteta, jer je ukusno i korisno...