Krompir paprikaš je jelo koje od kako znam za sebe nisam volela. Bilo mi je prezačinjeno, jako, sa zaprškom koja mi nije prijala. Dok sam bila dete redovno sam ga eskivirala. Od kako sam otišla iz roditeljske kuće nikada ga nisam spremala.. ma, ni jednom! A onda mi se zimus iz čista mira prijeo baš krompir paprikaš..
Странице
▼
среда, 30. март 2016.
недеља, 27. март 2016.
Saag - spanać na indijski način
Volim spanać, al br’te, mnogo mi je pipkavo njegovo čišćenje i pranje! Zato ga od sveg zeleniša najmanje
koristim, pogotovo što od proleća do jeseni imam svoju domaću blitvu, koju em više volim, em joj lakše
obavim "umivanje". Spanać uglavnom kupujem zamrznut u briketima, pogotovo preko zime, a jedna vrsta (koju mi je moja sestra preporučila) je kada se spremi ista kao da sam upotrebila svež! Taj spanać nije pasiran i iako su sečeni, listovi su vidljivi. Obično ga spremam kao varivo (pire), nekad ga
ubacim u zeljanicu ili čorbicu..
четвртак, 24. март 2016.
Svileni krem od pirinča
Pre par meseci u mojoj omiljenoj radnji gde kupujem razne vrste brašna vidim po povoljnoj ceni pirinčano. Setim se da mi treba za neki recept koji sam ranije pročitala, dođem kući i ni u snu ne mogu da se setim gde sam recept sklonila "na sigurno". Pogledam u favorite, odem na Pinterest i FB - ništa! Stajlo mi je do danas, a onda malo pročešljam Google i iskombinujem od više recepata ovaj krem sa pirinčanim brašnom. Zoki je bio zamorče (jer sam ja kao na nekoj dijeti), kaže da je odlično! Kad sam ga pitala za ukus, kaže da je nešto između sutlijaša i kesten pirea...
понедељак, 21. март 2016.
субота, 19. март 2016.
среда, 16. март 2016.
Krompir i karfiol na indijski način - Aloo Gobi
Aloo je krompir, gobi je karfiol. Jelo je popularno u Indiji, Pakistanu i Nepalu, mada se sprema i poznato je širom sveta. Žućkaste je boje i aromatično zbog začina, a postoji bezbroj varijanti ovog jela u zavisnosti od toga koji se začini koriste..
недеља, 13. март 2016.
среда, 9. март 2016.
недеља, 6. март 2016.
Fritata sa dimljenim lososom
Dimljenog lososa obožavam! Obzirom da je meni skup, povremeno se počastim manjim pakovanjem da me mine želja. Na blogu imam desetak recepata sa lososom, uglavnom dimljenim. Ovaj put sam ga spremala na jednostavan način, a dobila divnu slanu "poslasticu" očaravajućeg ukusa!