Странице

четвртак, 27. фебруар 2014.

Pizza - pita sa ovsenim brašnom i prazilukom




Praziluk se ili voli ili ne voli! Ja spadam u ove prve. Mnoga jela dobiju posebnu slast kada se i on ubaci, najlepši prebranac je sa prazilukom... Odlične su i salate od sirovog praziluka u raznoraznim kombinacijama. U vreme posta se pravi pita od kora (domaćih ili kupovnih) i izdinstanog praziluka. Ova pita je malo drugačija.

недеља, 23. фебруар 2014.

Vanil krem štrudla



Jeka je moja draga prija sa Coolinarike i mnogo lepo pravi kolače! Ima divan recept za štrudlu sa ukusom vanile, koji je jednostavan, a štrudla je baš, baš ukusna...

субота, 22. фебруар 2014.

Salata od dimljenog lososa




Recept mi je preko telefona prepričala SnežanaBG sa Coolinarike, a pošto zna da mi je dimljeni losos slaba tačka, mislila je da će me recept zanimati... Gledala je kod Rudolfa neku kombinaciju sa još jednom salatom, ali mi ta druga nije zvučala interesantno kao ova od lososa. Nisam ni upamtila sve sastojke, nešto sam dodala, nešto oduzela, ali mi se krajnji rezultat dopada!

четвртак, 20. фебруар 2014.

петак, 14. фебруар 2014.

Japanka


Slika je sa Coolinarike, od dragane007

Recept je pre dvadesetak godina prepisan sa papirića dok sam kafenisala kod moje komšinice Evice (sada je već bakica). Njeni recepti su starinski, mnogo puta provereni i hvaljeni. Ova dekorativna torta je dugo čekala da bude napravljena. Ostavila sam sve kao što je u originalu, bez "modernih" dodataka..

среда, 12. фебруар 2014.

Zeleni tart




Volim hranu koja ima jak i specifičan ukus. Zeleni brokoli i gorgonzola sa zelenkastim plesnima su kombinacija koja obara...

субота, 8. фебруар 2014.

Pastel de Nata



Ovaj recept je za moju Minu   
Pre otprilike godinu dana je čeznula za ovim popularnim portugalskim kolačićima zvučnog imena Pastel de Nata, pa sam htela da joj malčice ublažim žal za istim... Inače, dugo je živela u Portugaliji (a i sad često ide tamo) pa može da ih mljacka i u originalu. Moja Mina kaže da uz ovo fino ide porto :p 
Ja bih ionako preporucila vino, šta drugo?

четвртак, 6. фебруар 2014.

Testenina sa bundevom i kaparima




Recept za testeninu sa bundevom i kaparima pre neku godinu sam videla kod Dakili, meni mnogo drage cure sa Coolinarike, koja je volela sličnu vrstu hrane kao i ja. Na žalost, izbrisala se, a sa njom je otišao i recept. Često po njemu spremam, jer sam ga po sećanju za sebe napisala, a možda se još nekom dopadne!

уторак, 4. фебруар 2014.

Dukan lepinjice




Krajem prošlog leta sam stala na vagu i uvidela da je došlo krajnje vreme da sredim "crtu". Posle dugo oklevanja rešila sam da krenem sa Dukan dijetom, a dva meseca kasnije bila sam 10 kg lakša. O dijeti neću ovde, kome treba naći će, a ja ću samo da ispišem recept za lepinjice koje su mi menjale hleb, čak su mi lepše od svakog hleba koji sam ranije jela! A o tome koliko su ovsene mekinje zdrave ne treba ni da pricam...